Toomas Triisa.Foto: erakogu
Auto-Moto uudised
5. jaanuar 2017, 10:12

Toomas Triisa Dakari ralli hullumeelsetest tingimustest: 5000 meetri kõrgusel oli nii lund kui vihma (1)

Pärast eilset kolmandat kiiruskatset Malle-moto klassis liidriks tõusnud Toomas Triisa rääkis pärast võistluspäeva lõppu, kui keerulistes tingimustes hakkama tuli saada. 

„Väga keeruline päev oli. Navigeerimine oli paras pähkel, õnneks saime sellega hakkama, eriti alguses, kus paljud eksisid," teatas Triisa. 

"Olud muutusid palju, alguses oli kuum, neutralisatsoonialas, 5000 meetri kõrguses oli nii lund kui vihma. Hõre õhk mõjus koormavalt aga päeva tulemusega saab väga rahul olla." 

Lisaks oma klassi edule tegid nii Triisa kui teine võistlustules olev eestlane Mart Meeru kolmandal päeval korraliku tõusu üldarvestuses. Mehed hoiavad vastavalt 36. (+1:40,56) ja 74. (+3:04,53) positsiooni. 

Dakari neljas päev tähendab sõitjatele 521 kilomeetrist tööpäeva, millest 416 kilomeetrit on katse. Sinna sisse mahub ka lühike neutralisatsiooniala, kui ületatakse Argentina-Boliivia piir.

Kui kolmandal päeval tõusti korraks merepinnast pea 5000 meetri kõrgusele, siis neljas päev viib sõitjad 3500-4000 meetri kõrgusele ja sellisele kõrgusele jäädakse järgnevaks kuueks päevaks. Laagrisse sätitakse ennast 3000 meetri kõrgusel Boliivia linnas Tupizas. 

See, mis ootab sõitjaid ees neljandal päeval on paljudele uus kogemus. Nimelt tuleb ületada järsud liivadüünid, mis paneb masinad ja sõitjad tõsiselt proovile. Mootor on nõrgem ja hõre õhk võtab ka sõitjad korralikult läbi.