Meisterliku ja loomingulise mängijana tuleb Konstantin Vassiljevil ilusaid kolle justkui Vändrast saelaudu. Pildil on Kostja mulluses MM-valikmängus Gibraltariga. Foto: Stanislav Moshkov
Spordivaria
5. jaanuar 2017, 17:01

2016. aastal lõid eestlased 32 välismaa meistriliiga väravat

Eesti jalgpallurid lõid mullu välismaa meistriliigades kokku 32 väravat, seda on kõvasti rohkem kui tunamullu, kuid natuke vähem kui 2013. ja 2014. aastal.

Nimelt lõid eestlased 2013. ja 2014. aastal välismaa meistriliigades 36 väravat, 2015. aastal piirduti kõigest 19 väravaga.

Eelmisel aastal oli eestlastest kõige tulemusrikkam Konstantin Vassiljev, kes lõi aasta jooksul Bialystoki Jagiellonia eest Poola meistriliigas 14 väravat. Resultatiivsuselt järgnesid Kostjale neli väravat löönud Sergei Zenjov (Aserbaidžaani meistriliiga, Qabala) ja Tarmo Kink (kaks väravat Soome meistriliiga klubi SJK eest ja kaks väravat Ungari meistriliiga klubi Mezőkövesd-Zsory eest).

Kolm väravat lõi Läti liigas FK Riga eest Eesti noortekoondislane Bogdan Vaštšuk. Kahel korral olid välismaa meistriliigades resultatiivsed Henri Anier (üks värav Dundee Unitedi eest Šotimaa meistriliigas ja üks värav Kalmari eest Rootsi meistriliigas) ja Albert Prosa (Soome meistriliiga, RoPS).

Korra sahistasid vastaste väravavõrku Henrik Ojamaa (Hollandi meistriliiga, Go Ahead Eagles), Enar Jääger (Norra meistriliiga, Oslo Vålerenga) ja Kevin Kauber (Läti meistriliiga, Jelgava).