Noormeeste U18 korvpallikoondisFoto: Jörgen Norkroos
Korvpall
5. jaanuar 2017, 19:34

Noormeeste U18 korvpallikoondis läbis koduse turniiri kaotuseta

Täna lõppes Audentese spordihoones kolm päeva kestnud Läänemere karikaturniir. Suviseks B-divisjoni EM-turniiriks valmistuv Eesti U18 koondis läbis koduse võistluse kaotuseta ning alistas viimases kohtumises Läti eakaaslased.

Teisipäeval Rootsist 28 ja eile Soomest ühe punktiga jagu saanud Eesti alustas kohtumist väga tormiliselt. Kiiresti rebiti ette 10:0 ja 17:3 ning eduseisu ei loovutatudki terveks kohtumiseks. 

Põnevust siiski jagus, sest Läti sai alguse šokist üle ja jõudis juba avaveerandi lõpus kümne punkti kaugusele. Teisel perioodil vähenes vahe veelgi, korra lausa neljale silmale, ning poolajaks näitas tabloo Eesti 44:39 eduseisu. 

Turniiri esimesed kaks mängu kaotanud lõunanaabrid osutasid korralikku vastupanu ka kolmandal ja neljandal perioodil. Pärast 30. minutit seitsmega juhtinud Eesti pidi ka viimasel kümnel minutil pingutama, kuid endise tippmängija Ulvis Helmanise juhitud eakaaslastest saadi lõpuks jagu 83:68. 

Kaksikduubli tegi Matthias Tass, kes kogus 23 punkti ja 11 lauapalli, Hugo Erkmaa lisas 13, Kristian Kullamäe 11. Läti resultatiivseim oli Edgars Kaufmanis 23 punktiga. 

Eesti tegi vaatamata suure algedu loovutamisest tubli esituse ning tulevikku vaadates tasub olla positiivne. Noormehed ei kaotanud ka vaid kolmepunktilises eduseisus pead ega kordagi väristatud ka liialt kätt. 

Enesekindlust jagus kuhjaga ning enamjaolt näidati väga tarka ja kvaliteetset korvpalli. Mõnel üksikul juhul hakati üksinda kangutama, kuid domineeris meeskondlik mäng, mida ka Läti vastu ilmestab 18 resultatiivset söötu.