Eesti koondise vasaksisemine Mait Patrail vigastas pühapäevases mängus Kosovoga säärelihast.Foto: Aldo Luud
Käsipall
9. jaanuar 2017, 18:09

Esmane prognoos: Mait Patraili ootab pikk vigastuspaus

Pühapäevases käsipalli EM-valikmängus vigastada saanud Eesti koondise ja Saksamaa Bundesliga-klubi Hannover-Burgdorf vasaksisemist Mait Patraili ootab esialgse prognoosi kohaselt nelja- kuni kaheksanädalane võistluspaus.

Patrail sai vigastada viis minutit enne Eesti 27:23 võiduga lõppenud kohtumise lõppu käsipalli kontekstis süütus olukorras. "Vastane hoidis minust kinni küll, aga käsipallis on see ju tavaline. Tundsin, et kraks käis vasakust säärelihasest läbi," meenutas Patrail juhtunut, mille järel võistkonnakaaslased ta platsi kõrvale ja hiljem riietusruumi pidid aitama. Spordihoonest lahkus Patrail juba karkude abil.

Täna käis kaheksa korda Eesti parimaks käsipalluriks valitud Patrail Tartus doktor Reedik Pääsukese vastuvõtul. "Esmane prognoos on nelja- kuni kaheksanädalane vigastuspaus, väike rebend on lihases ikkagi sees. Kolmapäeval sõidan Saksamaale koduklubi juurde, eks nemad teevad kah oma uuringud ja siis paneme täpse taastumisplaani paika," sõnas Patrail. Kirurgilist sekkumist ei tohiks vaja olla, trauma peaks paranema puhkuse läbi.

Hannover-Burgdorfi jaoks on Patraili uus trauma muidugi paha uudis. Äsja seljavigastusest paranenud eestlane on Saksamaa kõrgliigas 18 vooru järel kõrget viiendat kohta hoidva klubi jaoks tähtis mängija nii kaitses kui ka rünnakul. "Saksamaal on kõik kurvad nagu minagi, aga spordis kahjuks juhtub selliseid asju. Vigastusoht on alati olemas ja vahel läheb halvasti nagu minul seekord. Ebaõnn lihtsalt," lausus käsipallur.

Kui kehva olukorra juures midagi helget välja tuua, siis seoses sel nädalal algava käsipalli MMiga on Bundesliga 11. veebruarini talvepausil ning kui Patraili taastumine kestaks täpselt kaks kuud, tuleks tal vahele jätta ainult neli Hannoveri kohtumist.

Kui Patrail sõidab kolmapäeval Hannoverisse, siis Eesti meeskond võõrustab samal õhtul Türgit teadmises, et võid avab ukse 2020. aasta EMi põhivalikturniirile ehk Euroopa 36 parema sekka. "Tuleb kõvasti võidelda, kaitses vastase rünnakud pidama saada ja kuue meetri pealt visked kõrge protsendiga sisse panna," kõlas Patraili soovitus meeskonnale.