Blogid

Kas riik on kaasosaline selles, kui riigihanke võitnud ettevõte jätab inimestele raha maksmata? (42)

LISA KOMMENTAAR

Elts22. jaanuar 2017, 23:36
Armas Kats. Miks sa oma blogis keerulistest suhetest ei kirjuta? Ma ju andsin sulle ideid millest kirjutada. Ka sul olnud kaugsuhted mis on läinud lõhki sest ei ela koos.
Elts22. jaanuar 2017, 23:25
Ma olen Riito ehituses ise töötanud ja palga sain kätte, sest olin otse alluvuses. Muidugi seal lli kombeks varjata tulusid ja palk maksti osaliselt mustalt ja miinimum tuli arvele.
Ise ma töötan Soomes üldehitajana ja siin on enamasti palga maksmisega korras. Eestis on tõesti nii et hanke hinnad on madalaks lastud ja alapiir puudub ja teatud majad on ehitatud üles vähese rahastusega ja seda ehitanud töölised on oskamatud ja õpivad oma vigadest.
...20. jaanuar 2017, 09:19
Rumal küsimus. Loomulikult on kaasvastutav. Riik ja riigiametnikud on kodaniku teenistuses ja nende huvide kaitsjad mitte kodanikud ametnikkonna jaoks.
Juhan.18. jaanuar 2017, 09:58
Peatöövõtjaks ei tohiks saada firma kellel pole töölisi ja kasutab alltöövütjaid.
Mann17. jaanuar 2017, 23:42
Vastutab! Peab vastutama. Aga pole kuulnud-näinud, et vastutaks.
Eesti eduloost16. jaanuar 2017, 13:56
Eesti suurim ja arenenum tööstusharu on tüngamine ja selle alaliigid, nagu rahadega ülelaskmine, kallutatud lepingute sõlmimine jms.
Selle tööstusharu arenguks on seadustesse tehtud "tagauksed", mida siis suurpetturid kasutavad. Pole midagi lihtsamat kui kasutada Eestis täiesti tasuta tööjõudu. Luua mingi firma, sinna palgata töölisi "katseajale", lasta neil kahe eest tööd teha ja siis lahti lasta- kusjuures palka mitte makstes ja otse loomulikult ka nt sotsmakse mitte makstes.
Seega- inimene tegi tasuta kaks kuud kahe inimese eest tööd, jäi palga- ja ravikindlustuseta.
Kuidas see on võimalik!?
Täiesti tavaliselt, sest tööle palganud firma lastakse põhja ja mitte keegi ei vastuta.
Ehitusfirmad ja transpordifirmad on sellise skeemi eesliinil.
Meil on lausa spetsiaalsed firmad, kes selliste järel koristamisega tegelevad, ehk siis "likvideerijad", kes peale aastatepikkust palkade mittemaksmist võlgu toimetamist (petetakse allhankijaid, tarnijaid, tööriistamüüjaid, rentijaid, kütusefirmasid, sidefirmasid, kontoriteüürijaid, kindlustusi, koolitajaid...) kõik kenasti jonksu ajavad ja pankroti korraldavad.
Pmt elatakse kui kuningad, vedeletakse sooja mere ääres, tegelikkuses kasutatakse tasuta orjatööjõudu ja midagi ei toimu.
Kui üks firma otsas- võetakse riiulist seal aastaid küpsenud ehitus- transpordi- vms firma kui "staažikas ettevõte" ja pannakse sama skeemiga uljalt edasi.
Mitte keegi ei vastuta. Kui saab keegi ka ärikeelu, siis võetakse tankist ja ikka pannakse edasi.
Kaotab tavaline, üha rohkem vaesustuv töömees, makse nagunii ei maksta, see äbar riik nagu ka, aga ise see riik sellist asja korraldab.
Ja siis öeldakse, et "lollid võtavad SMS laenu- paras!".
Kui ikka kaks kuud palka ei maksta jälle ja pere näljas- mida siis teha?
Lähed annad pätile peksa ja võtad temalt maksmata raha ära?
Haa! Kinni panevad, sinu enda raha eest panevad su kinni, sest see pätt, kes sulle sees on võtab su enda raha eest advokaadi- sinul vaesel seda ju pole!
Selline riik ja õigussüsteem siis...
17. jaanuar 2017, 11:58
On tavalised inimesed, on seaduste tegijad ja on väljaspool seadusi need, kes seadused tellivad.
poodu majas nöörist ei räägita16. jaanuar 2017, 13:14
lust meenutab siin tragöödiat, kus palgamõrvar tappis vale inimese. mõrva tellija jäi tabamata. kõik on õige.
kohe meenub aga teine lugu. hardo aasmäe surm. kriminaalasja isegi ei algatatud, sisulist uurimist läbi ei viidud. jäädi uskuma potentsiaalse kahtlusaluse juttu. juhtumise elab lust selle tegelasega sama katuse all.
Pole kahtlust!16. jaanuar 2017, 20:06
See oli tellitud mõrv!
17. jaanuar 2017, 12:00
Eks sa tõesta, et tellija oli selle mõrvaga seotud, Asitõendid?
elementaarne17. jaanuar 2017, 14:18
Aasmäe ei kukkunud trepist alla, vaid kukkus üle rinnatise. esimese asjana oleks uurijad pidanud tegema Aasmäe mõõtmete ja kaaluga mannekeeni ning korraldama eksperimendi, kas ilma kõrvalise abita selline üle rinnatise kukkumine üldse võimalik on.
sass17. jaanuar 2017, 16:31
Miks näha vaeva mannekeeniga? Mõni siinsete luulude ajaja võiks ise käia ja tõestada, et selline kukkumine pole võimalik. Ja kui siis siiski kukub, on korraga 2 positiivset tulemust:
-kukkumise võimalikkus saab tõendatud,
-lõpeb rumal iba sel temal.
arvan17. jaanuar 2017, 19:48
Igal oinal tuleb ükskord mihklipäev!
Loogiline järeldus16. jaanuar 2017, 11:36
Tõenäoliselt on ka Katrin Lust kaasosaline selles, et lapsorjad kusagil pärapõrgus asuvates õmblusvabikutses sisuliselt tasuta peavad töötama, kuna Katrin soovib osta poest odavaid riideid :)
Leida16. jaanuar 2017, 09:53
Riik on tugev. Ei tohi kritiseerida riiki, mis meile on vabaduse toonud. Riik suudab päästa inimesed ja olla seal, kus me isegi ei oska arvata.
Riik teeb kõik selle, milles me oleme ja me ei saa muuta midagi, kui me ise ise välja ei vingerda ja suudame minna oma lastele tulevikku looma vabas maailmas.
dss16. jaanuar 2017, 08:36
Koruptsioon riiklikul tasemel
Nordlin Ehitus15. jaanuar 2017, 23:03
Ehituse algusjärgus saab veel raha kätte aga mida rohkem lõpupoole, seda ebatõenäolisem see on.
süsimust iroonia15. jaanuar 2017, 22:43
eestlased kisuvad viimaste kartulikoorte pärast :D
eesti15. jaanuar 2017, 22:36
ongi ju vargariik. pätid ja varga juhivad riiki ja pätid ja vargad mõistavad kohut. nii lihtne see ongi.
See15. jaanuar 2017, 21:48
on nii tavaline et peatöövõtja koorib alltöövõtja puupaljaks ja kui olete täheldanud siis peale igat suuremat ehitust lähevad mitmed alltöövõtjad pankroti. Tegemist on tegelikult sulaselge vargusega ja uurimisorganid "ei suuda" seda tuvastada. Millest siin veel rääkida saab? Ei millestki, sest vargused on sisse kirjutatud EV seadustesse. Võta või jäta aga nii see on. Asi saab muutuma alles siis kui raha koheselt välja käijakse kauba-teenuse eest mitte aga ei venitata määramata aja.
Ants tegia 15. jaanuar 2017, 21:05
Soomes ei maksa keegi enam mustalt, mis ehitaja sa selline oled, vilets vend oled siis, joodik
to ants16. jaanuar 2017, 21:09
kas sa soomes lehti oled lugenud , et nii kindlalt sõna võtad - vist ei .
To to Ants17. jaanuar 2017, 09:33
Vaata lehtede sisu põhjalikumalt, missugusest ajast jutt käib nende nn ehitajate kohta.
viljandlane17. jaanuar 2017, 15:24
See,et Soomes ei saa mustalt tööl olla,ei ole jutt ega midagi.Käisin 5aastat seal mustalt tööl ja kui nüüd korraks lähen,siis jälle mustalt.Kõik oleneb,kus tööl olla.Kui suures firmas,siis muidugi ei tule selline asi kõne alla,kuid era majapeal nokitsedes tuleb.Kunagi sai korraks tehtud selline lollus,et mindud NCC alla tööle ja rohkem ma sellise reha otsa ei astu.Kui on olemas normaalne objekt ja korralik raha-siis lähen,muidu mitte.Eestis saab kevadest sügiseni oskaja vend vägagi head raha ja ma ei näe põhjust kusagile minna.Talvel on mõnikord pisut nutusem,kuid natuke rohkem kui ametliku keskmise palga saab igal juhul.
Kuuuurija15. jaanuar 2017, 21:03
Kas Katrin Lust on kaasosaline selles, kui tema poolt külastatav kauplus jätab müüjatele raha maksmata või laseb müüjatel kinni maksta riknenud või varastatud kaupa?
Ole nüüd!15. jaanuar 2017, 21:54
Ka Neeme pole süüdi tasumata parkimistrahvide, rendi jms mittemaksmise eest- ta kui tubli tööandja- need ka ei maksa.
Tigedik15. jaanuar 2017, 21:01
Riik ise soetab ju virutatud vara - kui ostan midagi , mis varastatud , siis kui välja tuleb ( näiteks auto - riik isegi vahetuse reg ) siis korjatakse käest . Kui aga riik võtab vastu objekti , millel on väljamaksmata tööd ja materjalid , siis ehitaja või tarnija ei saa minna ja see tagasi võtta ( kuigi isegi arvetel kirjas - vara kuulub seni tarnijale kui arve makstud ) - nii et riik ise soodustab selliseid vargusi
Riigist Katrinile15. jaanuar 2017, 21:00
Riik delegeerib kõikvõimaliku ebameeldiva endalt ära.
Nt ebaõiglasi kohtuotsuseid täidavad EV-s eraisikud.
Nimelt on antud pretsedendina Euroopa õigusruumis just EV-s täiemenetlus eraisikute kätte.
Kas Katrin teab, et EV kohtutäiturid on eraisikud. Nimelt on nad EIE-d, nagu kingsepp, korstnapühkija vms.
Riik, ehk kohus teeb ebaõiglase otsuse, kuna ühel poolel pole paljakstehtuna lihtsalt raha õigusabile, ligipääsule kohtule (riigilõiv jms) ja nüüd asub areenile ERAISIK, kel on õigus arestida vara, pangaarved jms!!!
ERAISIK!
Riik aga deklareerib, et tema on ju õiglane, ei kaevatud ju edasi!
Mille eest? Kust võtta edasikaebamiseks raha, kui oled paljaks tehtud? 120 EUR tund nt advokaadile?
Riik laiutab käsi ja teatab, et miks nendega riielda, kohtutäitur ju teeb täiesti paljaks- tavaline kodanik ju, mitte riigiametnik!
Kaval, kas pole?
Selle skeemiga laostatakse igal aastal sajad pered muide.
Skeemidest15. jaanuar 2017, 21:53
Skeemiks sobib näitena tuua selline:
Inimene elab üürikas, maksab iga kuu 300- 400 EUR.
Rehkendus näitab, et kui osta pangalaenuga korter, on kuumakse ehk väiksem, aga oma elamine.
Võetakse laen pangast, aru saamata, et ikka päris jõhkra prossaga, sest inimene ei tea, mis on see imetabane "kulukuse määr" jms.
Nüüd jääb inimene tööta ja tekivad makseraskused.
KOHESELT hüppab pank kahe jalaga selga ja teatab, et võtab elamise ära, muidugi poole hinnaga ja ülejäänud poole jääb inimene veel võlgu- Aga- see pank soovitab (!?) kusagil mujal laen refinantseerida.
Võtame, et lausa soovitab teha seda nt Suures Liigkasuvõtukontoris.
Inimene läheb ja sõlmib lepingu ja see pank, kes/mis andis esimese laenu, saab oma raha 100% koos prossadega sellelt SLV pangalt kätte.
SLV on muidugi hädasolevale inimesele keevitanud kõvasti otsa, eelmisele laenule on lisatud nt 30%, aga inimene ei taha ju lageda taeva alla sattuda.
Nii- nüüd on siin trikk sees!
Trikk on see, et sellel kodul on peal hüpoteek.
Nüüd algab refinantseerimisralli!
Hädasolevale inimesele pakub seesama SLV tema hädasolemisele taas võimalust refinantseerida laen, st lisada olemasolevale veel 10% ja kustutada eelmine sellega.
Seda janti tehakse seni, kuni inimene on täiesti vastutusvõimetu.
Nüüd õigusteadmistega inimene teatab ju, et selline jant on keelatud!
Jah on, lausa EU kohus on selle ära keelanud, kuid meie kohus sülitab selle peale kaarega, justkui mängides liigkasuvõtjatega kokku.
Nüüd on selline seis, et pere korter on müügis, samapalju ollakse veel võlgu, ollakse lageda taeva all ja täiesti laostunud.
Ülejäänud vara müüb kohtutäitur ja tööle minna on mõttetu, sest selleks, et palkj kätte jääks, on vaja saada ainult 430 EUR, ülejäänu võetakse käest.
Need skeemid punutakse peenelt, ettekavatsetult ja 100% riigi teadmisel ja heakskiidul.
Just oli keiss, kus tehti 9000 EUR laenust sellisel teel kokku 50 000 EUR. Tavaliselt on kohus igati nõus, kui mõistetakse välja neljakordne summa, seekord oli see viiekordne.
Kusjuures- ka seadus ütleb, et intressid ja kõrvalkulud ei tohi ületada põhisummat- aga see on savi!
seadusesse on jäetud tagauks- nimelt esimese sendi maksmine Refinantseerimise" järel kinnitab inimese vaba tahet maksta mitmekordseks tehtud summat.
Muidu oleks see ebaseaduslik, aga kes kodanikest seda teab?
xy16. jaanuar 2017, 00:22
Palju sul haridust on? Kolm klassi äkki? Võtad laenu ja kohe jääd töötuks. Pank tuleb kohtutäituriga siis kallale, kui ise pole mitte essugi teinud poole aasta jooksul.
Eesti riik on lollide laenuvõtjate kaitseks juba piisavalt seadusi teinud ja varsti jõuame sellele tasemele, et lollide õnneks ei tohigi neilt enam raha ära võtta. Sotsialism tuleb uuesti ringiga tagasi koos süüdimatusega ja vastutustundeta
xy- xyy ne ho-hoo?16. jaanuar 2017, 16:30
Tuleta oma tänast kommentaari siis meelde, kui oled ise kodust välja lennutatud.
Eriti seda lollide ja neilt raha äravõtmise osa.
Kas Nancy16. jaanuar 2017, 17:41
töötaja16. jaanuar 2017, 20:07
see skeem töötab hästi ka hooldustöötajate vahendamesel saksamaale,eesti miinimumpalga eest.Tööpäev 24/7 patsiendi kodus.skeem töötas 10 aastat ,nüüd vahetati nime ja läheb sama rada edasi.Skeemig on seotud Eesti Töötukassa,Tööinspektsioon,Maksuamet Sotsiaalkindlustusamet .Advokaat,kes Töötukassa rahadega pidas teabepäeva "Töötaja öigused EL-s kaitses samalajal Tööandjat,kes 10 aastat rikkus Töölepinguseadust,töölepingut ja EL direktiive ja ükski töötaja pole saanud seadusest tulenevaid tasusid.Kui Riik ja Tööandja on teinud mingi seadustevastase kokkuleppe siis on see KORRUPTSIOON,aga mitte öigusriigis Eesti Vabariik
kusti15. jaanuar 2017, 20:36
Eestis liiguvad ehitusvaldkonnas mustad rahad.
asd15. jaanuar 2017, 20:51
Soomes sama asi,et enamus ehitajaid saavad osa raha mustalt.Nii on see olnud ja nii see ka jääb.
to asd16. jaanuar 2017, 21:11
mitte enamus aga osad saavad jah .
Urmas15. jaanuar 2017, 20:35
Ma jälle ei saa aru alltöövõtjatest, kes endise Facio või Riito heaks ikka ja jälle tasuta tööd teevad. Miks? See Facio ja Riito poolt tehtude tööde eest rahade maksmata jätmine ju aastate pikkune stiil ja äriprojekt.
Kui ikka alltöövõtjad kasvataks endale munad ja ei teeks Riitole mitte ühtegi tööd, siis paari objektiga oleks Riito käpuli ega saaks enam hangetel osaleda.
Klaabu15. jaanuar 2017, 21:01
Sellepärast aru ei saa, et loll oled ja asjast eemal oled!! Kui oled ehitussektoris, siis loodad ja loodad, et äkki seekord õnnestub raha kätte saada ja oma võlad maksta. Muidugi peaks riik siin vastutama ja lõpuks selle kamba -mis iganes nimega - lõpuks Rummu töö- ja puhkelaagrisse TPL saatma.
hirm ja ahnus15. jaanuar 2017, 21:50
Kahjuks on alltöövõtjatel valida, kas riskida Riito pakutud tööga või olla ilma tööta. Kui üks alltöövõtja ei võta tööd vastu, siis teine ikka võtab, nii et surnud ring.
Loota, et alltöövõtjad suudavad omavahel kokku leppida ja sulisid boikoteerida...? Ei usu.
Tegelikult on küll riik süüdi, sest juba aastaid räägitakse, et hankeid peaks võitma mitte kõige madalam pakkumine, vaid see, mis kõigi pakkumiste keskmisele hinnale kõige lähemale satub. See võimaldaks välja praakida kuritahtlikult madalad pakkumised.
to hirm ja ahnus15. jaanuar 2017, 23:04
Et siis tasuta tööd teha on parem kui üldse mitte teha?
Ja kuidas see keskmine aitab siis?16. jaanuar 2017, 18:03
Kui mõni riito tahab umpapullale kraevahel lasta siis ta laseb ka kõige kallima pakkumise korral kraevahele . Raha ei haise :)