Peeter Kümmel osales 31. detsembril Val Mustairi vabatehnikasprindis, mis praegu tema eelviimane start sel hooajal.Foto: NordicFocus
Talisport
17. jaanuar 2017, 16:15

Viimaste aastate edukaim suusamees peab sunnitud võistluspausi: vähemalt on üks pöidlahoidja suusatajatel juures (4)

Tähelepanelik suusasõber on kindlasti märganud, et eelmisel kolmel hooajal eestlastest enim MK-punkte teeninud sprinter Peeter Kümmel pole erinevalt koondisekaaslastest kaks nädalat rahvusvahelisel areenil võistelnud. Põhjuseks seljahäda, mis sunnib Tartu suusaklubi meest kogu jaanuariks võistluskarussellilt eemale.

"Mul on selja ülekoormusnähud ja pidasin vajalikuks, et puhkan mingi perioodi kodus, annan seljale rahu," selgitas Kümmel Õhtulehele, miks tema viimane start oli 1. jaanuaril Val Mustairis, Tour de Ski 2. etapil (10 km klassikat).

Seega plaanib Kümmel kogu jaanuari kodumaal treenida, et veebruaris taas löögihoos olla ning justkui sümboolselt peetripäeval (22.02.) algavale Lahti MMile kvalifitseeruda. Siinkohal olgu täpsustatud, et mõnel pisemal Eesti mõõduvõtul võib Kümmelit trehvata ka jaanuaris, kuid mees ise nimetab neid pigem kontrollstartideks.

Piiri taga võistlemine olla sel kuul aga välistatud, sest selg ei luba endast 100% anda. "Ükski sportlane ei taha niiviisi võistlema minna, see pole sportlase vääriline," lisab 34aastane suusasprinter.

"Trenni teen loomulikult, aga võistluskiirustel ei ole selg nii tugev. Ma ei taha riske ka võtta, see oleks isegi ohtlikum."

Küll aga kinnitab Kümmel, et meel on tal probleemist hoolimata rõõmus ja lõpetab vestluse lõbusalt: "Seda võib ka kirjutada, et vähemalt on üks pöidlahoidja suusatajatel juures, kui ma ise ei võistle."

Tänavu pole Kümmelil MK-sarjas õnnestunud eelsõidust edasi murda. Ruka klassikasprindis oli ta 51., Davosis (vabatehnika) 75. ja Val Mustairis (V) 68. Senise hooaja parima tulemuse tegi ta detsembri keskel Soomes Saukkovaaras toimunud FISi võistlusel, kus saavutas klassikasprindis 5. koha.