Tänase võistluse võitja - Laura Dahlmeier.Foto: CHRISTOF STACHE
Talisport
19. jaanuar 2017, 17:00

Laskesuustamise MK-sarja üldliider hävis lasketiirus ning andis koha käest, eestlanna kindlalt viimane (4)

Täna alustati laskesuusatamise MK-sarja kuuenda osavõistlusega Anterselvas, kui kavas oli naiste 15-kilomeetri eraldistardist sõit. 

Puhtalt ei õnnestunud täna lasta mitte ühelgi 98 võistluse lõpetanud sportlasest. 

Napi võidu teenis kaks trahviminutit teeninud sakslanna Laura Dahlmeier, kes edestas tiirudes vaid korra eksinud Anais Chevalier´d 3,8 sekundiga. Erikolmikusse võitles end ka Alexia Runggaldier (+46,0), kellele oli see karjääri esimeseks individuaalvõistluste MK-sarja poodiumikohaks. 

Enne tänast üldkokkuvõttes liidrikohal olnud Gabriela Koukalova võistlus ebaõnnestus täielikult, kui kuue trahviminutiga sai tšehh alles 24. koha (+4.02). Kusjuures rajal näitas ta sõidukiiruselt teist aega. Sellega tõusis uueks üldliidriks täna triumfeerinud Dahlmeier. 

Stardis oli ka kolm meie naist, kes paraku punktikohtadest taas kaugele. Parimana teenis Kadri Lehtla 77. koha, kaotades viie trahviminutiga võitjale 8 minutit ja 39 sekundit. Kristel Viigipuu oli 80. (+9.05), eksides tiirudes neljal korral. Paraku pidi viimase 98. koha (+13.30) vastu võtma Grete Gaim, kui kirja läks kaheksa trahviminutit. 

Homme on kavas meeste 20 kilomeetri eraldistardist võistlus.