Eesti vehklemisnaiskond on kõigil kolmel selle hooaja MK-etapil jõudnud vähemalt poolfinaali.Foto: Eesti Vehklemisliit
Vehklemine
23. jaanuar 2017, 04:00

Irina Embrich: tõestasime taas Eesti naiskonna head taset! (2)

Naiste epee vehklemise MK-etapil Barcelonas saavutas Eesti kaks teist kohta – laupäeval jõudis finaali Irina Embrich ja eile naiskond. Esikohamatšid küll kaotati, mõlemal puhul olid vastas Hiina vehklejad, ent suures plaanis oli tegu ikkagi suure õnnestumisega.

"Tulemus on loomulikult hea, aga kahjuks komistasin finaalis kaks korda sama inimese otsa. Individuaalses finaalis hakkasin ise lendama, kuigi võinuks jätta matši prioriteedile nagu vastane pakkus. Aga mõtlesin, et finaalis tahaks ikka ise torke ära teha. Võistkonnavõistlusel valisin ettevaatlikuma, kontrale põhineva taktika, aga sain torked sisse," rääkis Embrich.

Embrichi jättis esikohtadest ilma hiinlanna Yiwen Sun, kes võitis individuaalse finaalli 15:11 ja tüüris võistkonna lisaaja järel 22:21 võiduni. Enne Suni otsa komistamist koguti aga mitu vahvat võitu, millest magusaim tuli poolfinaalis Rio de Janeiro olümpiavõitja, ungarlanna Emese Szaszi vastu.

"Ma pole kunagi varem temast MK-etappidel või tiitlivõistlustel jagu saanud. Aga seekord tuli matš hästi välja ja võit tekitas päris hea tunde. Teise koha võtmeks oli taktikaline õnnestumine – kui, mis plaanis oli, sai ka ellu viidud," rääkis Embrich.

Irina Embrich. Foto: Eesti Vehklemisliit

Julia Beljajeva sai individuaalvõistlusel 16., Erika Kirpu 23. ja Kristina Kuusk 28. koha.

Võistkondlikul turniiril saadi esmalt kaks hõlpsamat sorti võitu, kui Hong Kong langes 43:36 ja Itaalia 30:21. Poolfinaalis tuli aga väga magus 32:31 võit Venemaa üle, kellele Rio olümpia pronksimatšis alla jäädi.

"Venemaa on meile ebamugav vastane, kellele enamasti kaotame. Aga nüüd tõusime kaotusseisust võidule, mis valmistab suurt rõõmu. Oleme kõigil kolmel selle hooaja MK-etapil nelja hulgas olnud (lisaks Barcelona 2. kohale on kirjas 1. koht Tallinnast ja 4. koht Suzhoust – toim). See on kinnitus naiskonna heast tasemest," lausus Embrich.

Eesti naiskond on ka 2016-17 MK-sarja liider, Embrich individuaalsest arvestuses kolmas.