Nadine Horchler (keskel) võitis karjääri esimese MK-etapi. Järgnesid MK-sarja üldliider Laura Dahlmeier (vasakul) ja Gabriela Koukalova (paremal).Foto: AFP / Scanpix
Talisport
23. jaanuar 2017, 04:00

Saksamaa võitis Anterselvas mõlemad teatesõidud, Eestile 18. ja viimane koht (1)

Laskesuusatamise MK-etapil Anterselvas (Itaalia) võitis mõlemad teatesõidud Saksamaa. Kui meeste 4x7,5 km distantsil oli edu Norra ees kõigest 0,1, siis naiste 4x6 km sõidus Prantsusmaa ees turvalised 24,2 sekundit.

Saksamaa naiskond on tänavuses MK-sarjas võitnud kõik kolm teatesõitu, mis on antud arvestuses parim seeria pärast hooaega 2007-08, kui sama naiskonna võiduga lõppesid viis järjestikust MK-teatesõitu. Toonagi oli löömatuks naiskonnaks Saksamaa.

Eesti meeskond (Rene Zahkna, Kauri Kõiv, Kalev Ermits, Roland Lessing) läbis kaks trahviringi ja kasutas 13 varupadrunit ning sai 18. koha. Eesti naiskond (Kadri Lehtla, Kristel Viigipuu, Grete Gaim, Tuuli Tomingas) sai kolmanda vahetuse keskel viimasel ehk 23. kohal sõites liidrilt ringi sisse ja eemaldati rajalt.

Lisaks teatesõitudele olid nädalavahetusel kavas ka ühisstardid. Naiste seas saavutas karjääri esimese MK-etapivõidu sakslanna Nadine Horchler, kellele järgnes MK-sarja üldliider Laura Dahlmeier (Saksamaa) ja viimasest tiirust liidrina lahkunud Gabriela Koukalova (Slovakkia).

Meeste ühisstardis osutus võidu võtmeks eksimatu laskmine. Ainsana suutis seda 30 startinust norralane Johannes Thingnes Bö, kes edestas Quentin Fillon Maillet'd (Prantsusmaa) 3,1 ja Anton Šipulinit (Venemaa) 21,7 sekundiga.