Toomas Triisa.Foto: Martin Ahven
Nael kummi | Õhtulehe raadio
25. jaanuar 2017, 14:15

NAEL KUMMI | Dakari kangelane Triisa: Lõuna-Ameerikaga on vast kõik, nüüd tahaks sõita Aafrika Dakari!

Õhtulehe mootorispordist rääkivas raadiosaates „Nael Kummi“ käis külas 2017. aasta Dakari rallil Malle-Moto tsikliklassis esikoha teeninud Toomas Triisa, kes rääkis nii oma tänavusest triumfist, kui meenutas ka 2014. aasta võistlust, kus ta viiendal kiiruskatsel 10 tundi 47-kraadise kõrbepäikese all tsiklit parandas.

Kui hirmus on, kui 120-kilomeetrise tunnikiirusega kihutades Sebastien Loeb sinust järsku ilma mingi hoiatuseta mööda tuhiseb? (24.46)Mis näoga võttis Triisa laagris vastu valusalt kukkunud kaasmaalase Mart Meeru?(14.30) Miks oli Triisa jaoks kõige tähtsam kiiruskatse esimese päeva vaid 39-kilomeetrine proloog?(31.40) Need ja paljud teised küsimused saavad tänases saates vastuse!

Mida toob Triisa jaoks tulevik? Motomees ise tsiteerib vastuses kaks korda Dakarilt luumurruga naasnud Meerut, kes ütles, et kunagi peab eestlasi saatnud hea õnn ju otsa saama. Seega teda Lõuna-Ameerikas toimuval kõrberallil edaspidi tõenäoliselt stardis ei näe. Küll aga ihkab Triisa võistelda originaalsel Dakari rallil, mis viib võistlejad Euroopast Senegali pealinna – tänapäeval toimub võistlus Africa Eco Race nime all ning samadel kuupäevadel kui ralli nime varastanud Lõuna-Aafrika Dakar.