Blogid

Lisatud TV3 video!

Loodan, et uus valitsus ei kasuta sundüürnikke lihtsalt enne valimisi ära  (57)

LISA KOMMENTAAR

A.H.29. jaanuar 2017, 10:02
Õndsad on need kes loodavad! ;)
msi28. jaanuar 2017, 17:14
vaatasin öösel kanal 2-s filmi "the holiday". cameron diazi kasukas tuli kuidagi tuttav ette. tuli välja otsida lusti seksi ja valede raamat. nalja palju. diaz oli nõus kandma jalas teksapükse, mida nädalate viisi olevat kandnud jalas mingi ida-euroopa bitch! ja sellest õnnetust kehadublandi blufiloost sai alguse lusti õnnetuste jada...
to mustadel on vähemalt 10 last 14. 1128. jaanuar 2017, 06:12
Mustad nõudku ja vaadaku enda kodumaal.
Väga armas 27. jaanuar 2017, 23:02
on vaadata kuidas ühed eestlased närivad teistel kõrisid läbi ja venelased elavad rahulikult oma erastatud korterites ega tea sellisest jamast midagi!
Hea et oleme leidnud inimesed-sundüürnikud- kes on vastutavad kogu nõukaaja eest-äkki saaks lausa süüdi mõista?
Huvitav27. jaanuar 2017, 03:40
Kuidas sai Apananski korteri majja, mille omanik vist Venetsueelasse põgenes? Samas majas elas enne sõda ka minu ema, tema vend ja minu vanaisa ja vanaema. Neile küll keegi nende neljatoalist korterit seal Kadriorus tagasi ei pakutud ja ei võetud jutulegi. Isapoolsete vanavanemate majade ja kinnistu osas küll võeti, aga peteti- sahkerdati see vaikselt maha linnavalitsuse poolt. (ei olnud Savisaar võimul siis) Lisaks tehti ka veel sundüürnikeks, nii, et ikka täislaks ja tegelikult küüditati uuesti.
Kes26. jaanuar 2017, 18:21
said sündüürnikeks Tallinna ja teiste linnade parimates majades? Need ei olnud inimesed,kes tulid pärast Stalini surma Siberist tagasi. Nende kodudes olid juba lp. sundüürnikud sees.Loodeti,et Siberist tagasi ei tulda,aga läks teisiti. Kas nemad on süüdi,et ellu jäid?
Hea artikkel.26. jaanuar 2017, 17:39
Lust on kajastanud pea kõiki nüansse. Iga kodukaotus on draagika, aga ühe vitsaga kompenseerimine oleka kogu eesti rahva suhtes ebaõiglane. Täna kõige suuremad ruuporid võiksid pisut pidurit panna, sest tuleb ikka tõele näkku vaadata ja tõdeda, et tavainimesele ei antud maja Nõmme mändide alla. Niisuguseid asju jagati ikka teenete eest. Mida punasem teene, seda parem eluase.
jaan26. jaanuar 2017, 16:00
Oli aasta 1993, kui õhtul töölt tulles leidsin eest pisaraid valava abikaasa ja 12. aastase tütre. Nimelt oli päeval korteri uksele koputanud umbes 60. aastane proua ja teatanud, et tema on maja endise omaniku tütar ja meil tuleb kolme kuu jooksul korter vabastada.Tegu oli Tallinnas Narva maantel Kadrioru lähistel asuva 9.korterilise majaga. Proua isa oli esimese vabariigi ajal Narva linnas mingi tööstur, kuidas tal õnnestus Tallinnas sellele majale küüned taha ajada, jäigi selgusetuks.Maja algne omanik oli Saksa kodakondne, kelle Hitler enne sõja algust vaterlandi kutsus. Seega oli tegu ümberasuja majaga, mille eest Saksa riik talle kompensatsiooni maksis ja elamu jäi Eesti riigi omandisse.Sai riigi arhiividest hunniku dokumente välja õngitsetud. Viis aastat kohtuskäimist ja närveerimist.Aga toore jõu vastu ei aidanud ka meie poliitiline kohus. Nn omanik hakkas majas kortereid üksteise järel maha müüma. Minule ei olnud ta nõus müüma , kuna olin julgenud talle vastu hakata.Terroriseeris minu peret täiega. Lugu oli pikk ja põnev, võiks siin heietada hommikuni. Traagiline oli ta ka "uusomanikule" ja tema abikaasale kelle nimed olid Helve ja Arvo. Võiks ka perenime kirja panna , aga olgu. Nimelt korterite müügist saadud raha eest ostetud autoga tegid vanakesed avarii ja hukkusid mõlemad kohapeal.
26. jaanuar 2017, 13:45
Olin sündüürnik 15 aastat. Mina ei saanud paneelmajja korterit, kuna Moskva rong peatus iga päev Tartus, paneelmajade korterid läksid neile, kes tulid Moskva rongilt. Kui Tallinna sündüürnikul oli kolm võimalust-saad laen ja osta korter, saada sots. korter või minna kodutuks. Tartu sündüürnikul oli kaks võimalust- said laenu, ostsid korteri, ei saanud laenu olid kodutu Tartu linnas. Reformierakond ei tunnista sündüürnikke, selliseid inimesi pole olemas. See on Isamaa valitsuse tegevuse tagajärg, valitsust juhtis Mart Laar. Venelased müüsid paneelmaja korteri miljoni eest ja lahkusid Eestist Moskva rongile miljonärina. Maja omanik ei maksnud Eesti Riigile sentigi tulu pealt mida sai meilt kooritud üürirahast sest vormistas ennast majaomaniku volinikuks,
elasin ka26. jaanuar 2017, 14:08
kunagi Tartus mitmes paneelikas ja ei tea ühtegi venelasest naabrit, kõik olid eestlased, kas Moskva rongilt tulnud?
tõestasin endale26. jaanuar 2017, 21:11
vastupidist ja sain korteri Moskvas - küll mammid imestasid, kuidas ma korteri sain! Väljastpoolt tulnud spetsialistil olid eelised kõikjal ja kohalikud püsielanikud kannatasid kõikjal
ei elanud ka27. jaanuar 2017, 20:44
Võiksime süveneda. Tõenäoliselt olid need "paneelikad" kooperatiivkorterid, ehitatud eestlaste raha eest. Venelased said samasugused korterid ju riigimajadesse. Seetõttu olid ümberringi ainult eestlased?
Tartus oli veel võimalusi26. jaanuar 2017, 16:20
Meie elasime 2x5 m puupliidiga kööktoas neljakesi s.h pisike tita. Vahel käsime emaga ühte suurt ilusat maja vaatamas, sest see oli ema lapsepõlvekodu ja tema isa maja.
Lootuses elutingimusi parandada läks mees ehitusele tööle ja saime kohe ühiselamusse toa. Ühikas olid vene pered väikeste lastega, pereisad olid Eestisse ehitustöödele saadetud. Saime kõik hästi läbi. Paari aasta pärast elasime juba suuremas ühikas kahetoalises korteris.
to elasin ka28. jaanuar 2017, 05:50
Kivilinn ja Mõisavahe, samuti Eedeni ümbrus Tartus on venelasi täis.
Mis siis, et just sinu majas ei olnud.
msi26. jaanuar 2017, 13:36
ei tunne lusti ära. kogu aeg on ta promonud savisaart, seega ka keskerakonda. savisaar oli majandusminister, keskerakond oli valitsuses. siis oleks veel olnud mõistlik teemat püstitada, nüüd on lootusetult hilja.
kats, kas oled nüüd üle kolinud reformierakonna sõprade klubisse?
isamaa26. jaanuar 2017, 13:33
Need "loteriivõidu" saanud omanikud panid oma kallid tagastatud kodud ju enamasti kohe müüki, mis sa ikka mitut nö kodu hoiad, oma päris kodu sai ka ju ära erastada. Välja tõsteti peamiselt eestlasi, venelased elasid mägedes ja said kõik erastatud. Rääkimata sellest, et paljud tolleaegsed majad-korterid kandsid laene ja ei kuulunud üldse väidetavale omanikule vaid pangale jne.
ilmselt26. jaanuar 2017, 14:57
eksisite sõnaga-tagastatud. Tegelikult oli suurem osa neist lagastatud. Nägin isiklikult mitut sellist maja, mida nimetate loteriivõiduks. Majades ei olnud tehtud aastakümnete jooksul remonti. Aknad olid katkiste klaasidega ja raamidega, ahjud ja pliidid olid pragunenud, katused lasksid vett läbi, värvipintsliga ei olnud seal ilmselt pärast sundvõõrandamist keegi tööd teinud. Minu sugulane ostis ühe sellise puitmaja, mille müüsid 2 vanainimest. MIs sellest halba? Nad said vanaduspõlveks osta endale mugava kodu,mida nõukogude võim neile ei andnud. Uus omanik, noorem perekond, on oma kätega endale kodu ehitanud, nüüdseks on kulunud juba üle 10 aasta põhjalikeks renoveerimistöödeks,seda muidugi põhitööde kõrvalt. Need sundüürnikud ei oleks küll sellist tööd ette võtnud ja nii suuri kulutusi teinud.
isamaa27. jaanuar 2017, 19:09
Vanapaar ajas inimesed tänavale ja nüüd tunnete muret, et sundüürnikud teie maja üles ei ehitanud, olete pidanud nii palju vaeva nägema oma vara haldamisega?
katrinile26. jaanuar 2017, 12:23
kõige kõvemini kisavad endised nkvd ja punaarmee mõrvarite ja kõiksugu nlkp reeturite järeltulijad,kes nautisid elu natsitud kodudes,millede omanikud surid siberis või uppusid meres.
arusaam 26. jaanuar 2017, 11:33
Keskerakond sai Tallinnas niipalju teha, et ehitas munitsipaal-ja sotsiaalmaju, muidu oleks need inimesed olnud puu all ja Eesti oleks rahvusvahelisse pilti läinud telklaagritega,Tallinna võim tegi ära töö, mis oli Valitsuse kohus ja millise situatsiooni olid nad ise sünnitanud. Opositsioonis olles oli Keskerakond on opositsioonis olles teinud Riigikogus mitmeid ettepanekuid ülekohtu hüvitamiseks oma kodust ilma jäänud inimetele, keda on ca 100 tuh., mida ei võetud kuulda.Kuidagi ei tahaks nõustuda tubli Katrin Lusti väitega, kus ta hoiatab küsimuse taas ülestõstmist eelolevate valimistega. Valitsuses olles on asja lahendamine reaalsem.
Kes on26. jaanuar 2017, 13:59
sundüürnik Eesti Vabariigis? Kui neil meeldib ennast nii nimetada, siis olgu. Ka praegune üürnik peab arvestama, et tal tuleb välja kolida kui korteri omanik seda soovib ja kui leping on lõppenud. Need nn. sundüürnikud ei ole Eesti riigi tekitatud, seda tegi nõukogude võim sellega,et tõstis korteriomanikud välja. Neile ei kompenseeritud miilegagi, vast ainult sellega, et suur osa saadeti kaugele või lasti kuuliga kuklasse.Meid tõsteti välja vanaisa majast-isa,ema ja 4 last, vanaisa sai varsti pärast teadet infarkti,vanaema oli varem surnud.Mingit eluaset ei antud, ainus põhjendus oli, et olete kapitalistid-rahvavaenlased. Väljatõstetuid ei võetud nõukaajal korterijärjekorda või kui ka võeti, siis korterit ei saanud. Hiljem oli võimalus vaid kooperatiivkorterit saada. Need nn.sundüürnikud küsigu kompensatsiooni Venemaalt,kui N-Liidu õigusjärglaselt.Eesti vabariigi kodanikud,kes ei omanud siis mingeid privileege, ei pea praegu küll sentigi maksma.
arvamus27. jaanuar 2017, 07:38
Ajakirjanikul pole üldse oma arvamust, kus poolt tuul, sealt poolt meel! Ta võiks seda teada, et Keskerakond on ajanud kogu aeg sundüürnike asja ja see ei ole sugugi seotud eesolevate valimistega.
Spetsialist26. jaanuar 2017, 07:45
Miks peaks riik midagi niisama jagama? Ka praegu peavad noored inimesed üsna tihti kõigepealt üürikorteris elama ja raha koguma enne kui midagi osta suudab. Samasugused sundüürnikud. Nõukogude liit sai läbi kus kõike tasuta jagati, see, et mõni sealt endale kõike krabada ei jõudnud ei ole nüüd küll Eesti riigi mure.
Kui punane valitsus siis las kulakud seltsimeestele maksavad..26. jaanuar 2017, 01:18
Midagi pole uut siin ilmas...
Tallinna Linn pole Riik25. jaanuar 2017, 23:53
Lust ajab segi asja, et talinna linn pole riik. st miks pisi lusti arv ates Tallinna linn lahendama riigi st terve eestimaa probleemi? Riik eraldas ju kompensatsioonideks raha, mis kuhugi ikkagi huugama pandi.. kuhu, eks Lust saab uurida. miks sellest asja ei saanud..
Riigis26. jaanuar 2017, 14:13
on palju maju kokku lükatud või 1 krooni või euro eest müüki antud. Need võiks ju nendele sundüürnikele anda. Eestis elatakse igal pool, mille poolest nemad paremad on?
Tegelikkus25. jaanuar 2017, 23:17
Minu isa viidi Siberisse 9 aastaselt, kaks korda põgenes ta sealt ja jõudis ka Eestisse. Alaealisena.
Minu bvanaema põgenes samuti ja varjas end Eestis kaks aastat ja siis viidi koos lapsega vanglasse, minu isa on samuti põgenemiste eest vanglas olnud, Venemaal mõlemad.
Peale Stalini surma tuldi tagasi, nende endi kesklinna majja neid ei lubatud, ka oli nende tööstushoone "natsitud".
Elati kus juhtus ja aastatega saadi taas jalad alla, soetati korterid, minu isa ostis ühiskorteri välja, ostes jupikaupa sealsetele elanikele korterid. Kahjuks nö "eestiaegses" majas.
Kui tuli taas EV, anti sisse koheselt ka oma endise vara tagasisaamise avaldus. Seitse aastat käis lollitamine ja siis teatati, et on juhtunud "kahetsusväärne eksitus" ja minu isale kuuluv, tema isa (tapeti vangilaagris Venemaal) kinnistu on "kogemata" maha müüdud, "kahjuks" kaks aastat tagasi. Kinnistu "kompenseeriti" 55x (viiskümmend viis korda) turuhinnast odavamalt, see asus Rotermanni kvartalis.
Sellega nali ei lõppenud. Mu isa oli muretsenud kolmele perele korterid, oma raha eest ja ehitanud üles endise ühiskorteri väga kenaks elamiseks.
Ühel päeval saabus mingi armeenlane, kes eesti keelt ei mõistnud ja tema oligi see "õigusjärgne omanik" sellele isa korterile. Tallinna, põhimõtteliselt kesklinna suurele korterile.
Minu isa on küüditatud seega kaks korda, ka ei olnud tal oma lastele mitte midagi pärandada...
maxx25. jaanuar 2017, 22:48
ma ei saa aru, meil on seadused, kuid siis ujuvad parimad välja ja pistavad raha lihtsalt tasku, küll vallavanemad- aastapalk- mis seaduse alusel, siis üürnikud, - jama jah, kommu andis ju, las nüüd naabrid maksavad
ei saaaru25. jaanuar 2017, 21:48
Milles on nende probleem, nad elasid ju Eesti ajal pärisomanike korterites ja majades, need polnud ju nende omad...Kas nad tõesti ei teadnud seda, et see kõik oli kellegi oma kuhu nad sisse tulid. See oleks samamoodi praegu, puuküürnik tuleb sisse ja ei ütleb, et see on tema oma. Absurd. neile pole riik võlgu.
25. jaanuar 2017, 22:57
Nii see oli.
Pärisomanik samal ajal sai ulualust sugulaste juures või vireles kuskil urkas ebainimlikes tingimustes kuni taas jalad alla sai ja võimalusel uue kodu ehitas.
Ähh26. jaanuar 2017, 07:58
Vägisi ei roninud ükski eestlane kellegi majja vs korterisse, need olid tühjad ja mahajäetud.
Sina, nn pärisomanik täna õnne ja ole venelastele tänulik, et nad su pangalaenu selle soetamiseks korstnasse kirjutasid.
Nüüd on Pätsuaegne seis jälle taastatud, ehk maksad nüüd laenu edasi Eesti pangale?
mis tühjad?26. jaanuar 2017, 14:19
Riik pani sinna üürnikud sisse, näiteks minu emale jäeti ainult 1 tuba kahe maja peale. Kui ema abiellus ja sündisid lapsed, pidime ikka seal ühes toas elama, riik ei andnud mingit korterit.
Teedo25. jaanuar 2017, 21:43
Hirmuvalitsus! Homme tulevad võtavad minu kodu ka ära!
25. jaanuar 2017, 22:42
Keegi saab oma kodu tagasi.
26. jaanuar 2017, 00:46
SIin ei ole enam millegi üle imestada.
A25. jaanuar 2017, 21:43
Natukene lustlikuks hirmutamiseks - Ratas on tegudemees ja oma sõnu ei söö -ja kui ta ka maksu -pensioni - ja kodakondsusereformi läbi viib ,siis on KE võimul IGAVESTI !
Maarika25. jaanuar 2017, 21:35
Mina ei saa ka aru, milles see "suur ebaõiglus" sundüürnike suhtes ikkagi seisneb? Korterid, kust nad välja tõsteti olid nende kodud, kuid ei olnud ju nende omad. Nad ei olnud nende eest sentigi maksnud. See oleks umbes sama kui ma üüriks praegu korterit, mõne aja pärast omanik ajaks mu välja (ükskõik mis põhjusel) ja siis ma leiaks, et riik peab mulle kompenseerima ja seda summas, mis võrduks selle korteri hinnaga, kus ma elasin! Ennekuulmatu!
Kui nüd võrrelda nendega, kes said oma korteri erastada, siis võib tunduda küll, et on tegemist teatud ebaõiglusega, kuid kindlasti mitte nii suures ullatuses , nagu praegu nõutakse. Sest korteri erastajad said erastda ju EVP-de eest ja neidsamu EVP-sid said ka sundüürnikud. Lõpuks tõusis EVP börsihind peaaegu üks ühele tavakrooniga ja sundürnikud said need rahaks teha, kui nad juba enne mingit muud elamispinda kuidagi ei erastanud. sest esines ju igasuguseid kombinaatoreid ja ärastajaid. Nagu katrin kirjutab, oli palju suurem ebaõiglus nende suhtes, kes ise omale raske tööga maja ehitasid, - neil ei olnud EVP-ga midagi teha. Riik tekitas ebaõiglust ka sellega, et EVP kehtivusaega kogu aeg pikendas, sest ausad inimesed, kes arvasiid , et peale tähtaja lõppu enam midagi nendega teha ei saa, müüsid need maha, kui hind oli odav. Spekulandid ostsid kokku ja said hiljem mitu korda rohkem kasu.
Alati kui toimub ühiskonnakorralduse muutus ja varade ümberjagamine, esinab ka tohutut ebaõiglust. Kas on mõtet nüüd seda enam taga nutta?
Samamoodi said erastada või endale kahmata igasugused partei funktsionärid, sovhooside esimehed, tehaste direktorid jne. Ma ei ole nende peale kade. Omandireform oli vaja ära teha, varad ümber jagada, et saaks otsast alata, mis sest nüüd enam meelde tuletada. Kunagi ei ole täielikku võrdsust, ikka keegi tunneb, et talle tehti liiga...
Mjahh26. jaanuar 2017, 08:08
Kle see raske tööga muretsetud maja ehitati üldjoontes pangalaenudega, sest 20 aastat, mis EW kestis ei olnud võimalik niipalju koguda, et oma ressursside eest keegi ehitada 2-3 korruselisi maju sai.
Pangalaenud jäid teil aga maksmata tagasi, kuna tulid venelased ja kustutasid kõik laenud.
Nii,et ära prööka seal pooleldi (kui sedagi) kinnimakstud majas.
Maarika26. jaanuar 2017, 10:31
Ei ole küll teada, et , esimese vabariigi ajal erilist laenubuumi oli, või keegi laenuga ehitas. Pigem võttis laenu riik andes selle eest nn laenuobligatsioone.. Vene ajal ei olnud aga sihukest võimalust, et võtad pangast laenu ja muudkui ehitad või liisid autosid.. ei olnud pankasidki , ainult nn hoiukassad. Mäletan kuidas minu isa käis päeval tööl ja öösel kõpitses maja kallal- ei tea , millal magaski..
Hoiukassast26. jaanuar 2017, 14:26
sai laenu küll, aga kooperatiivkorterite ehitamiseks, seda tegin ka mina. Mäletan hoopis, kuidas need sundüürnikud pilkasid neid, kes ise maja ehitasid: vaat kus lollid, ehitavad endale maja, varsti tuleb kommunism ja annab mulle tasuta maja. Aga oma palga nad sõid ja jõid maha, mille eest teised maja või kooperatiivkorteri ehitasid. Nüüd, 25 aastat iseseisvust ja ikka suured kannatajad. Tean ka niisuguseid, kes andsid sundüürikorteri rendile ja ise elasid mujal, päranduseks saadud majas.
Tean26. jaanuar 2017, 17:41
oma kogemustest,kui tagastati vanaisa maja. Sel ajal olid juba kõigil selle maja elanikel oma uued korterid,keskkütte ja sooja veega. Need korterid olid nad saanud enne kui tagastamise küsimus üldse tekkis, kuna maja oli viletsas seisus ja kanalisatsiooni ning keskkütteta. Kui hakati tagastama,paigutati midagi tubadesse-kusett ja vaip selle ette,et näidata seda oma elukohana. Loodeti,et seoses tagastamisega antakse veel üks korter. Seda rääkis üks elanik ise.Enam nad ikkagi teist korterit ei saanud. Õnneks meil nendega rohkem tüli ei tekkinud.Aga üldiselt olid sundüürnike enamusel suvilad Eestimaa ilusamates paikades.Korteriüürid olid madalad, oli võimalik ehitada suvila neil, kes ei pidanud korterit laenuga ostma.
Laenudest EW ajal26. jaanuar 2017, 22:37
Laenuga ehitatud maju ja just korrusmaju oli murdu, Tallinna kesklinna enne sõda ehitatud kortermajad, nt Pärnu mnt ääres olid kõik laenukorterid.
Mis juhtus?
Majad said valmis enne sõda ja siis natsiti. EV ajal anti tagasi, kuid korterilaen ju jäi maksmata- seega saadi need juba EW ajal ilma ;).
Jah25. jaanuar 2017, 21:34
mina olen hr. Lengiga nõus. Ise sain ENSV ajal maja mida hooldasin ja remontisin kus kasvatasin lapsed üles. Ja siis tuli Eesti Vabariigi seadused ning siis jäin kõigist ilma millest hoolisin.
kolla25. jaanuar 2017, 22:40
Just nimelt SAID maja aga see maja oli ju kelleltki natsionaliseeritud või omanik siberisse saadetud.See pole mingi näitaja,et seda remontisid-sa ju elasid seal.
25. jaanuar 2017, 23:07
Hea et remontisidki selle eest, et kellegi kodus elada said. Samas maja omanik ja tema lapsed elasid siberis kuskil onnis ja kui oligi võimalik kodumaale naasta, siis oma koju neil enam asja ei olnud.
Jah25. jaanuar 2017, 23:20
kulla kritiseerijad. Kui mina ei oleks seda maja ülalhoidnud siis poleks ka kellelgi enam seda vaja olnud kuna see oleks juba ära mädanenud.
Jah26. jaanuar 2017, 01:09
Olen ise sündinud Siiberis kus isa sai neid samu talusi kaitstes eluaegse keelu tagasi Eestisse tulla.Need ärkpüksid kes ei julgenud oma kodu kaitsta. Ja teie tulete siin Siberist rääkima. Ja kui mu pere hoidis talumaja korras mis Eest vabariik ära võttis on see siis õiglane.
seda korrashoidmist26. jaanuar 2017, 14:30
võid nimetada üüri maksmiseks. Enamus üürnikest ei hoidnud midagi korras, majad olin iseseisvuse ajaks mädanenud. Mul poleks midagi olnud, kui oleksin tagasi saanud niisuguse maja ja siis ehitanud uue sinna. Nüüd aga on võõrad uue ehitanud.
tellimus?25. jaanuar 2017, 21:29
mulle tundub, et hoopis lust valab krokodillipisaraid sundüürnike pärast. pole tal neist sooja ega külma. .
26. jaanuar 2017, 11:10
Teed mul näitab Autorollo,
kuigi liigub killadi-kollo.
mall 25. jaanuar 2017, 21:29
aitaks juba25. jaanuar 2017, 20:59
Enamik nn. sundüürnikest said korterid tasuta, kellegi teise omad. Mõni ehitas need oluliselt ümber, mõni vahetas võibolla ainult tapeedi. 100% õiglust pole olemas. Nüüd 25 aastat hiljem pole mõtet enam taga nutta aga mingi aktiivne grupp ikka susib. Keskerakond korjas need muidugi üles ja loodab lisahääli, teades, et nagunii selline seaduseelnõu läbi ei lähe.
krat pärnust 25. jaanuar 2017, 20:57
Nii mõnus elu venelastel. Kõige pealt tulevad siia saavad küüditatute korterid ja nüüd siis veel hunniku raha kah.
Mida veel see kremlimeelne punt välja ei mõtle.25. jaanuar 2017, 21:05
Venelastele kodakondsus, relvad, kompensatsioon.
mille26. jaanuar 2017, 07:41
eest need venelased raha saavad, kes elavad enamasti ,,mägedel" - neis vanades rajoonides elasid suuremalt jaolt eestlased. Rahaga pole enam mõtet midagi hüvitada, aga munitsipaalkortereid peaks juurde ehitama noortele ning ehk leiab ka veel mõni sundüürnik seal endale sobiva nurgakese.
temaatik25. jaanuar 2017, 20:40
25. jaanuar 2017, 20:39
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Mustlastel on pere peale vähemalt 10 last..26. jaanuar 2017, 14:11
Nemad peavad esimesed saajad olema.