Liverpooli keskkaitsja Joel Matip mängis Southamptoni vastu üle pika aja põhikoosseisus. Suunamuutust see kaasa ei toonud.Foto: Phil Noble
Jalgpall
26. jaanuar 2017, 20:28

Liverpool jaanuaris - 7 mängust 1 võit. Mis on hädade põhjus? (1)

Inglismaa jalgpalli liigakarikasarja poolfinaali korduskohtumises kaotas kohtumist vahetuspingilt jälginud Ragnar Klavani koduklubi Liverpool kodus 0:1 Southamptonile ja langes koguskooriga 0:2 konkurentsist.

Liverpool omas küll kerget mängulist ülekaalu, aga nagu jaanuaris ikka, oli ründeteravus puudulik, et mitte öelda olematu. Parimad šansid avanesid Daniel Sturridge’il, kes aga kaks korda väga soodsalt positsioonilt mööda lõi. 92. minutil pääses Southampton kontrarünnakule ning Shane Long saatis külalised 26. veebruaril Wembley staadionil mängitavasse finaali.

Liverpoolile jäid tühjad pihud ja must meel. Aastavahetusele eelnenud 21 mängust 16 võitu, neli viiki ja ühe kaotuse kirja saanud Liverpool on jaanuaris peetud seitsmest mängust võitnud vaid ühe, kui Inglismaa karikasarja 1/32-finaali kordusmängus saadi hädine 1:0 võit tugevuselt neljandasse liigasse kuuluva Plymouth Argyle’i üle. 19. vooru järel edestas kõrgliiga liider Chelsea Liverpooli viie punktiga, nüüd on vahe kaks korda suurem.

Klavan langes oodatult vahetuspingile ja tema asemel oli keskkaitses Dejan Lovreni partneriks Joel Matip, kelle esitus polnud ei halb ega hea, vaid keskpärane nagu tervel Liverpooli meeskonnal.

Ajalehes Daily Telegraph analüüsis JJ Bull 18kordse Inglismaa meisterklubi olukorda nii: "Liverpool pole kriisis, sest mängib jätkuvalt head jalgpalli. Probleemkohaks on kohati ebapiisav intensiivsus, mis on peatreener Jürgen Kloppi kõrgele tempole põhineva süsteemi efektiivsuse võtmekomponent.

Kui lisada siia ebastabiilne kaitseliin, väravavahtide eksimused ja meeskonna loovaimat mängijat (Philippe Coutinho – toim) mõnda aega eemal hoidnud vigastus, on loogiline, et hooaja eesmärke on [detsembriga võrreldes] kohendatud ja sihiks on nüüd Meistrite liigasse kvalifitseerumine (nelja parema hulka jõudmine – toim)."

Liverpooli hooaeg jätkub laupäeval Inglismaa karikavõistluste 1/16-finaaliga, kui võõrustatakse Wolverhampton Wanderersi. Arvestades, et juba teisipäeval ootab neid ees ülitähtis meistrivõistluste kohtumine Chelsea’ga, on rivistuses võrreldes kolmapäevaga oodata rohkelt muudatusi. Pigem kuulub Klavan laupäeval põhirivistusse.