Liigutav hetk. Kaotaja Venus Williams õnnitleb karukalliga õde Serenat.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
28. jaanuar 2017, 12:20

KARUKALLI! Serena Williams alistas õe Venuse ja sai Austraalias juba seitsmenda esikoha! (2)

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis alistas Serena Williams oma õe Venuse 6:4, 6:4.

35-aastane Serena võidutses Melbourne'is juba seitsmendat korda, esimest korda oli ta seda teinud 14 aastat tagasi. Suure slämmi turniiridel noppis ta juba 23. (!) esikoha, neist esimene oli tulnud juba eelmisel sajandil, 1999 USA lahtistel... Sellega ületas Serena ka sakslannast legendi Steffi Grafi rekordi (jutt käib perioodist alates 1968. aastast, kui asjaarmastajate kõrval lubati karussellile ka profid).

Sümboolne on asjaolu, et Serenast aasta vanem Venus mängis Austraalias teist korda finaalis - ning esimene oli just olnud 2003, kui Serena seal oma esimese karika sai. Venusel on karjääri jooksul ette näidata seitse Suure slämmi esikohta (viis Wimbledonis, kaks USAs), neist viimane aastast 2008.

Õdede mäng oli taas kord äge ja võitluslik. See algas nelja servimurdmisega! Alles seisul 2:2 hoidis Venus oma servi. Ent just Serena oli see, kes järgmisel korral kolmanda korda õe pallingugeimi murdis seisuks 4:3 ning seejärel viis te seti võiduka lõpuni - 6:4.

Teine sett erines esimesest ainult selle poolest, et ei alustatud murdmiste, vaid oma servigeimide hoidmistega. Murrang saabus taas seisul 3:3, kui Serena taas juhtima asus, ning ehkki Venus hakkas kõvasti vastu, võitis noorem õde sellegi seti 6:4.

Ta langes väljakule ja kui tõusis, oli õeke juba ootamas. Järgnes pikk ja liigutav kallistus. Nagu viimastel päevadel juba korduvalt räägitud - ka seoses meeste finaaliga Federer - Nadal - on tennisemaailmas aeg seisma jäänud.