Kristjan Ilves (#18). Foto: NordicFocus
Talisport
28. jaanuar 2017, 17:41

Kahevõistleja Kristjan Ilves andis suusarajal kõvasti kohti käest ning homme võistlema ei pääse (1)

Seefeldis peetaval kahevõistluse MK-etapil on käimas terve nädalavahetuse kestev Triple, mis kulmineerub homse finaaliga.  

Huvitav võistlusformaat näeb endas ette võistlust kolmel päeval, kui viimaseks jäävad konkurentsi vaid 30 parimat. 

Eilse alustati ühe hüppe ja viie kilomeetrise suusadistantsiga, täna oli kavas poole pikem distants. Need, kes end kahe päevaga suutsid punktikohale võidelda, võtavad viimasel päeval mõõtu hüppemäel, millele järgneb 15 kilomeetrit suusasõitu. Triple´i võitjale on ettenähtud ka vääriline tasu - topelt auhinnaraha, MK-punktid ning üllatusauhind.

Kahjuks pudenes tänasega konkurentsist Kristjan Ilves, kes hüppemäelt pääses suusarajale 30. kohalt. Paraku loovutas eestlane lausa 11 kohta ning lõpetas 47 mehe konkurentsis 41. positsioonil. Põnevas lõpuheitluses võttis võidu Johannes Rydzek, edestades vaid 0,1 sekundiga Eric Frenzelit, kolmandaks tuli Samuel Costa. 

Enne tänast suusasõitu

Ilves hüppas 99,5 meetrit ja sai 100,7 punkti. Suusarajale läheb ta sakslasest liidrist Johannes Rydzekist 2.11 hiljem. Võib märkida, et treeninghüppel lendas Ilves kolm meetrit kaugemale ja oli sellega treeningvooru seitsmes mees.

Tipus on olukord eriti tasavägine, sest hüppel said Rydzekist kõigest 0,1 punkti vähem austerlane Bernhard Gruber ja itaallane Samuel Costa ning esikolmik läheb koos rajale! Neist vaid neli sekundit hiljem lähtub sakslane Eric Frenzel.