Roger Federer.Foto: GREG WOOD
Tennis
29. jaanuar 2017, 14:17

VAPUSTAV! OIVALINE! Maestro Federer tuli Nadali vastu raskest seisust välja ja nihutas oma vaat et ületamatut rekordit veelgi kaugemale

Tennise Austraalia lahtiste meeste üksikmängu võitis 35aastane Roger Federer (ATP 17.), kes nihutas veelgi oma vaat et ületamatut rekordit: šveitslane võitis karjääri 18. Suure Slämmi tiitli, millest rohkem pole suutnud ükski meestennisist.

Fantastilises tiitlilahingus suurrivaal Rafael Nadali (ATP 9.) vastu läks Federeril võitmiseks vaja viit setti, kuid suutis tema 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3 võiduga lõppenud ülimalt tasavägise matši enda kasuks pöörata.

Sealjuures suutis 30aastane Nadal otsustava seti avageimis murda Federeri servi, ent kuuendas geimis murdis šveitslane tagasi. Ja sellega draama ei lõppenud.

Viienda seti kaheksandas geimis oli Federeril lausa viis murdepalli, näiteks juhtis ta Nadali servil 40:0. Hispaanlane võitles küll visalt, ent šveitslane murdis siiski ning tabloo näitas skooriks 5:3.

Kohutavalt suure pinge all suutis Federer aga turniiri oma servigeimiga võita. Ehkki Nadal omas kahte murdepalli, realiseeris šveitslane 14 Suure Slämmi turniiri võitja vastu oma teise matšpalli.

"Hästi tehtud, Roger. Soovin sulle õnne," õnnitles Nadal lõputseremoonial Federeri siiralt. "Töötasin meeletult, et finaali jõuda, aga Roger vääris võitu minust veidi rohkem. Aga üritan edasi, tunnen, et olen kõrgel tasemel tagasi."

"Mul pole sõnu. Sooviksin Rafat samuti õnnitleda. Ma arvan, et neli-viis kuud tagasi ei osanud kumbki meist oodata, et Austraalias finaali jõuame," rääkis Federer.

"Tennis on raske sport, sest viiki mängida ei saa. Aga kui see oleks võimalik, siis oleksin hea meelega täna Nadaliga viiki leppinud."