Serena Williams oma võidutrofeega. Foto: FIONA HAMILTON
Tennis
30. jaanuar 2017, 10:31

Austraalia lahtised tõid maailma tennisetabelis korralikud muutused, Anett Kontaveit lähenes jõuliselt esisajale (1)

Nädalavahetusel lõpu saanud Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused tõid uues paremustabelis mitmeid suuri muutusi. 

Naiste tennis sai endale uue esireketi, kui tabeli tippu tõusis võidukas Serena Williams. Esikoha pidi loovutama Angelique Kerber, kes langes Austraalias konkurentsist juba 1/8-finaalis. Kolmandaks tõusis Karolina Pliskova. 

ITF-turniiril triumfeerinud Anett Kontaveit parandas oma tabelikohta kaheksa võrra, kui asub nüüd 113. real. Kaia Kanepi asub 470. ja Valeria Gorlats 1067. kohal. 

Meeste ATP-tabelis eesotsas suuri muutusi ei kaasnenud, kui esireketina püsib jätkuvalt Andy Murray ja tema kannul Novak Djokovic. Küll aga vahetati kohta nende seljataga, kui Milos Raonic pidi oma kolmanda koha loovutama Stan Wawrinkale. 

Austraalias finaali jõudnud Rafael Nadal tõusis üheksandalt positsioonilt kuuendaks, triumfeerinud Roger Federer parandas oma kohta lausa seitsme võrra ning on nüüd 10. 

Eesti meestest tegi ainukesena tõusu Vladimir Ivanov, kes parandas seitse kohta ja asub nüüd 442. tabelireal. Jürgen Zopp loovutas kolm positsiooni ja on 317. Kenneth Raisma on pärast ühe koha loovutamist 706.