Eesti Meedia sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer.Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
31. jaanuar 2017, 04:00

Pahvi asendanud Kaljuveer: Eesti Meedia soovib tulevikus veel rohkemate võistluste näitamisõigusi (9)

Postimees loobus 2006. aastast sporditoimetust juhtinud Peep Pahvi teenetest, kellel oli eile viimane tööpäev. Edaspidi koordineerib Postimehe spordikajastusi Eesti Meedia peaprodutsent Marko Kaljuveer.

1. veebruarist alustab tööd AS Eesti Meedia sporditoimetus. Seetõttu muutub ka Postimees Grupi sporditoimetuse struktuur, mis läheb Kaljuveeri alluvusse. "Eesti Meedia sporditoimetus tähendab televisiooni (Kanal 2 ja Kanal 12 – toim), Postimehe ja Kuku raadio spordisisu ühe katuse alla toomises.

Muu maailma kogemus näitab samuti, et kui meediaorganisatsioonil on võimekused erinevates valdkondades, siis parema info liikumise tagamiseks ja tugevuste ära kasutamiseks tuleb tekitada sünergia," rääkis Kaljuveer Õhtulehele.

Eesti Meedia omandas hiljuti 2018. ja 2020. aasta olümpiamängude näitamisõigused ning aktiivselt on teleõiguste turul tegutsetud ka muudel rinnetel – näidatakse murdmaasuusatamise MK-etappe ning suve lõpus Eesti koondise osalusel toimuvat võrkpalli EM-finaalturniiri näitab samuti Eesti Meedia.

"Meediaõigusi soovime tulevikus endale veelgi rohkem. Ühtteist on saavutatud ja liigume sel rindel edasi," sõnas Kaljuveer. "Eesti sport on Eesti Meedia jõulisest spordiülekannete turule saabumisest ainult võitnud, sest üks võimalus on juures – mitmed alaliidud võtavad meiega ühendust ning uurivad interneti- ja teleülekannete võimalikkuse kohta."

Päevapealt ametist lahkunud – ametliku versiooni järgi poolte kokkuleppel – Pahv sõnas Õhtulehele, et esmalt tõmbab ta veidike hinge, aga plaanib suures plaanis ajakirjanduses jätkata.

Eesti Meedia gruppi kuuluva Kuku Raadio spordisaatest "Mehed ei nuta" kuuleb teda edasi. "Teisipäeval (täna – toim) oleme eetris. Kuidas muidu. Ning ju ma ajakirjanduses kah endale mingi koha leian," sõnas Pahv.

Postimehe sporditoimetuse endine juhataja Peep Pahv. Foto: Aldo Luud