Garrett Reynolds on võitnud X-Mängude kulla lausa kaheksal korral. Foto: Harry How
Spordivaria
31. jaanuar 2017, 13:00

UHKE! Tallinnas toimuvale ekstreemspordisündmusele on kohale tulemas tõelised maailma tähed (3)

Eeloleval nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuvast Simple Session 17 ekstreemspordifestivalist võtavad osa koguni 9 maailmas kõrgelt tunnustatud BMX-ratturit, kellele on sarnaselt meie Kelly Sildarule kaela riputatud X-Mängude medalid.

Kui kõikide sportlaste maailma olulisima ekstreemspordivõistluse tulemused kokku liita, tuleb kokku muljetavadav trofeeriiul: 45 eri toonides X-medalit!

Seitsme Simple Sessioni võistleja peale, kelle oskusi näeb juba sel nädalavahetusel on kokku suisa 36 X-medalit, neist 18 kulda – lisaks loendamatutele tunnustustele teistelt võistlustelt.

X-Mängude medalid on ette näidata ka Simple Sessioni finaalidest üle maailma näidatava Red Bull TV teleülekande saatejuhtidel: BMX dirt-ratturil Chris Doyle’ile on aastate jooksul kaela riputatud viis X-medalit (2 hõbedat ja 3 pronksi) ning dirt-rattasõidu supertegijal Corey Bohan´il on autasusid neli (3 kulda ja 1 hõbe).

Võistlejate statistika X-mängudelt:

Garrett Reynolds: 8 kulda, 1 hõbe
Ryan Nyquist: 4 kulda, 7 hõbedat, 5 pronksi
Daniel Dhers: 5 kulda, 1 pronks
Kevin Peraza: 1 kuld Broc Raiford: 1 pronks
Pat Casey: 1 hõbe, 1 pronks
Bruno Hoffmann: 1 hõbe

Simple Sessioni võistlustest võtab praeguse seisuga kokku osa 150 rulatajat ning BMX-ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas.

Lisaks rulatajatele ja BMX-ratturitele tulevad Tallinnasse spetsiaalselt kohale ka Eestis viimastel aastatel tõusujoones populaarsust kogunud tõukerattasõidu maailmanimed. Saku Suurhalli kerkib ka eraldi park tõukerataste tarbeks, kus Simple Sessioni külastajad saavad sõita, tutvuda oma iidolitega, õppide trikke ja nippe ning proovida uusi tõukerattaid.

Juba homme, 1. veebruaril ootab ees Eesti rulatajatele ja trikiratturitele mõeldud kvalifikatsioonvõistlus, mis selgitab välja need kohalikud talendid, kes pääsevad võistlema juba maailmakonkurentsis.

Põhivõistlused lööb lahti laupäev, 4. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 5. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia.

Simple Session avab ka rula maailmakarikasarja World Cup Skateboarding (WCS) hooaja.