Rein Taaramäe 2016. aasta mais. Foto: LUK BENIES
Jalgrattasport
2. veebruar 2017, 15:53

Rein Taaramäe hooaja avastardist: pean tunnistama, et sõidu lõpus oli päris raske!

Eile hooaega Pratsusmaal Etoile de Besseges' velotuuril 50. kohaga alustanud Rein Taaramäe tunnistas, et ettevalmistus on sujunud hästi, kuid esimene võistlus polnud sugugi lihtne. 

"Eile sai siis minu 2017, ilmselt edukaks kujunev, hooaeg avatud Bessegesi velotuuriga. Jalg sai küll nii öelda soojaks, kuid sellega kaasnes ka valu ja paras haamer, mis pärast 158km sõitu tekkis. Pean tunnistama, et sõidu lõpus oli päris raske!" alustas Taaramäe oma postitust. 

"Ettevalmistus on küll hea olnud, aga eks see niiöelda käima saamine võtab natuke aega. Eriti siin siledal, sest oma treeningud ja intervall-lõigud olen talve vältel teinud 100% mägedes ja lauskmaal toore jõu kasutamine on lihastele parajalt ekstreemne ja uudne sooritus.

Võtan nüüd päev korraga ja proovin esimestega sammu pidada, et viimaseks pühapäevaseks raskemaks temposõidu päevaks konkurentsis püsida.

Kui see õnnestub, siis võib siit ka arvestatav tulemus tulla, kuid lihtne see konkurentsis püsimine olema ei saa, sest see on natuke triki velotuur, kus puhub nii tuult ja on ka vihma. Nagu ma juba ütlesin sobib Besseges rohkem sprinteritele ja lisaks pidin ma juba eile oma tiimi ässa Kristoffi aitama ja sõidu alg-ja lõppfaasis punti tirima.

Viimane 500m pikkune finišisirge oli kergelt vastumäge, kus punt oli pikk ja ega palju ei jäändki puudu, et punt kaheks oleks arvestatud. See on hea näide, et siin võib lihtsalt sekundeid kaotada ja kuna viimane temposõit on vaid 12. km pikkune, siis tuuri üldarvestuses on iga sekund arvel!

Hea on lõpuks ometi jälle numbrit selja peal kanda ja stardist finišini võidu kihutada. Parim asi minu elus."