Kein EinasteFoto: MATI HIIS
Talisport
3. veebruar 2017, 14:05

UUS MEES MK-PUNKTIDEL! Kaks Eesti sprinterit jõudsid Pyeongchangis veerandfinaali (7)

Pyeongchangi MK-etapi klassikasprindi kvalifikatsiooni läbisid eestlased edukalt: Marko Kilp sai 22. ja Kein Einaste 27. koha. Mõlemad jätkasid võistlust veerandfinaalides, kuid seal kahjuks jõud rauges, lõpuks sai Kilp protokolli 20. ja Einaste 28. koha. Viimase jaoks oli see tänavu esimene kord 30 hulka ehk MK-punktidele jõuda.

Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut venelane Aleksander Panžinski, kellele Kilp kaotas 12,48 sekundiga ja Einaste 15,83 sekundiga. Teise koha sai Eesti nimega kanadalane Len Väljas (+1,97) ja kvalifikatsiooni kolmas oli Lucas Chanavat (+3,57).

Nii Kilp kui Einaste kuulusid neljandasse veerandfinaali, kus võeti mõõtu Panžinski, Andrew Newelli, Richard Jouve' ja Erwan Kaesariga.

Eestlased alustasid sõitu hästi, parema positsiooni võttis sisse Einaste, Kilp hoidis kohe tema selja taha. Seejärel Einaste väsis ja langes grupi lõppu, kuid Kilp suutis esikolmikule sappa võta. Lõpuks rauges ka tema jaks ning edasipääs jäi kaugele.

Kilp kaotas Panžinskile 5,32 sekundiga, Einaste jäi 11,38 sekundi kaugusele.

Marko Kilp Foto: MARI LUUD

MK-etapi võitis meeste hulgas venelane Gleb Retivõhh, kes edestas norralast Sondre Turvoll Fossilit ja kaasmaalast Andrei Parfjonovit. Esimesena jäi medalita Kanada koondislane Len Väljas.

Tõe huvides olgu märgitud, et paljud tippsuusatajad Lõuna-Koreas toimuval võistlusel ei osale. Puudu on koguni 30 MK-sarja üldarvestuse parimat meest. Sprindiarvestuses on puudu üheksa tänavuse hooaja parimat kiirsuusatajat. Vastava tabeli 30 hulgast võtsid pika reisi ette seitse sprinterit.