Robert Kubica.Foto: HEINO KALIS
Vormel 1
6. veebruar 2017, 17:29

Viimati seitse aastat tagasi F1-s sõitnud Robert Kubica: tahaksin uuesti vormel 1 masinat proovida

Endine võidusõidumaailma kuningliku sarja F1 piloot Robert Kubica teatas, et võimaluse korral sooviks ta vormel 1 masinat taas proovida.

Kubica sõitis F1-sarjas viimati 2010. aastal Prantsusmaa kuulsa autotootja Renault ridades. Vormel 1 karjääri alustas poolakas aga neli aastat varem BMW Sauberis.

2011. aasta veebruaris - neli päeva pärast F1-masina testimist - tegi ta ralliauto roolis aga raske avarii ning sai mitmeid tõsiseid vigastusi. Et traumadest paranemine võttis kaua aega ning F1-karussell ei peatu, ei jätkanud tema leivaisa - Renault asendus Lotusega - Kubicaga koostööd.

Ent tehnikasporti 32aastane Krakowis sündinu ei jätnud. Ta on sõitnud näiteks nii autoralli MM- kui EM-sarjas ning ei ütleks praegu ära võimalusest taas F1-masina rooli taha istuda.

"Kolm aastat tagasi pakuti mulle võimalust vormel 1 masinat testida, aga ma ei tundnud end siis piisavalt kindlalt," sõnas ühe F1-etapi võitnud Kubica Motorsport.com-ile. "Täna vastaksin taolisele pakkumisele teisiti. Tahan F1-autot uuesti proovida."