Ksenija BaltaVideo: Aldo Luud
Kergejõustik
9. veebruar 2017, 20:20

ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | Hea jooksu teinud Balta: suure tõenäosusega osalen sise-EMil (5)

Rio olümpiamängudel kaugushüppes kuuenda koha teeninud Ksenija Balta tegi täna Tartus toimunud rahvusvahelistel 5. Martin Kutmani mälestusvõistlustel hooaja avastardi, osaledes 60 m jooksus. Balta võitis jooksu ajaga 7,34, mis jääb napilt alla Eesti rekordile 7,29. 

"Ma olen tulemusega väga rahul. Põhiline eesmärk oli, et keha saaks tunda võistlusstressi. Seeläbi on ka edasised võistlused kergemad ja peaks tulema hea vorm," rääkis rõõmsameelne naine pärast jooksu.

Miks ei osalenud Balta tänasel võistlusel kaugushüppes? "Ma tunnen, et kaugushüpe ei ole praegu päris see. Võtsime eesmärgiks, et talvel väga palju kaugushüppevõistlusi ei tee. Tahaks energiat hoida ja talvel end mitte liiga suruda. Oluline on see energia suveks jätta," arutles ta.

Balta pole veel kindel, kas ta järgmisel nädalal toimuvatel Eesti meistrivõistlustel osaleb. "Eks näis, ma ei ütle praegu midagi kindlat. Vaatame," jäi ta veidi salapäraseks.

Eesti meistrivõistluste järel peab otsustama, kas sõita ka märtsi alguses Belgradis toimuvale sise-Emile. "Mul on natukene aega veel otsustada, kuid suure tõenäosusega võtan osa."

Täna täitis Balta EMi normi ka 60 m jooksus, kuid Belgradis osaleks ta vaid kaugushüppes.