Martin Fourcade poodiumilt minema jalutamas.Foto: AFP / Scanpix
Talisport
10. veebruar 2017, 11:15

VIDEO | INETU LUGU! Venelased ei surunud autasustamisel Fourcade'i kätt, mispeale viimane jalutas tseremoonialt minema (6)

Eilse laskesuusatamise MMi segateatesõidu võitis küll Saksamaa, kuid suurima tähelepanu tõmbasid endale prantslane Martin Fourcade ja venelased Anton Šipulin ning Aleksander Loginov. Paraku mitte positiivsete saavutustega. 

MK-sarja valitseja Fourcade'i nädalaid kestnud avalik näpunäitamine Vene sportlastele seoses Richard McLareni dopinguraportiga võttis uue mõõtme eilsel võistlusel. Esiteks sõitis Fourcade (kogemata) vahetusalas pikali äsja rajalt tulnud Loginovi, mis tekitas palju eriarvamusi.

Lõpusirgel edestas Fourcade Venemaa ankrumeest Šipulinit ning tähistas toda hõbedavõitu iseäranis demonstratiivselt. Ent õige sõu algas autasustamisel, kus Vene meessportlased surusid kõigi medalivõitjate kätt peale Fourcade'i (naised õnnitlesid ka Fourcade'i). Too žest viis prantslase poodiumilt minema jalutamiseni, kuid õige ruttu ajasid korraldajad ta sinna tagasi. 

"Meie koondis on üks suur pere ja kui keegi käitub ühe pereliikme suhtes poliitiliselt ebakorrektselt, teeb see ka mulle haiget," selgitas Šipulin pressikonverentsil, miks ta prantslase kätt ei surunud.

"Kõik võivad videost vaadata, mis vahetusalas juhtus. Kogu võistluse ajal oli mitu olukorda, kus Prantsusmaa koondise liikmed käitusid Loginoviga ebaviisakalt. See polnud eriti ilus. Soovin, et kõik sportlased, mitte ainult Fourcade, käituksid aumehelikult ja viisakalt."

Fourcade: "Ma ei teinud midagi valesti. Kui oleksin, poleks Prantsusmaa 2. kohta saanud. Tahan meenutada, et Venemaa alaliidu president palus IBUl mind Loginovi-teemalise säutsu pärast karistada, aga täna venelased keelduvad mu kätt surumast.

Olen viimastel päevadel sotsiaalmeedias palju solvanguid saanud, aga ma ei hooli neist. Olen lihtsalt kurb, et me ei räägi täna (eile - toim.) spordist, sest nad keeldusid mu kätt surumast."

Taustaks olgu öeldud, et Loginov sai EPO tarvitamise eest kaheaasatse võistluskeelu, mis lõppes möödunud aasta novembris. Ning Fourcade tegi sotsiaalmeedias just selleteemalise torke.