Eesti meistrivõistluste klassikadistantsid.Foto: Aldo Luud
Talisport
12. veebruar 2017, 13:55

GALERII | Ränkel tegi kuldse duubli, Veerpalu aga tugeva avalduse MM-koondisesse (8)

Sel nädalavahetusel Otepääl toimunud Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistlustel tegi kuldse duubli Raido Ränkel (Võru suusaklubi). Eile vabatehnikasprindis triumfeerinu oli täna parim ka 15 km klassikasõidus (aeg 39.31,2).

Ent Ränkeli võit ei tulnud teps mitte kergelt. Poole distantsi peal edestas ta Andreas Veerpalut (Spordiklubi Sparta) 14,9 sekundiga ja tundus oma teed minevat, kuid ligi kilomeeter enne lõppu oli ta olümpiavõitja pojast hoopis viis sekundit maas. Finišis näitas kell aga taas Ränkeli edu – 1,6 sekundit.

Kuld kullaks, aga veel U23 vanuseklassi kuuluva Veerpalu jaoks tähendas too napp kaotus seda, et saavutamata jäi ka otsepääse Lahti MMi 15 km klassikadistantsile. Tõsi, tugev avaldus sai tehtud, kuid nüüd sõltub tema saatus Otepää MK-etapist ja sellest johtuvalt koondise peatreeneri Jaanus Teppani otsusest.

Pronksmedali sai kaela eilne hõbedamees Karel Tammjärv (Tartu suusaklubi), kes kaotas Ränkelile 20,3 sekundiga. Seejuures oli ta poolel maal veel Veerpaluga sisuliselt võrdse ajaga.

Neljas mees, Alvar Johannes Alev (Jõulu suusaklubi) kaotas võitjale juba 1.13,2. Viies oli Kaarel Kasper Kõrge (RR suusaklubi; +1.20,4) ja kuues Peeter Kümmel (Tartu suusaklubi; +1.31,5). Distantsi lõpetas 29 meest, nende seas üks kasahh, lätlane ja leedulane.

Naiste 10 km sõidu esikolmiku hõivasid teist päeva järjest välismaalased: võitis venelanna Marija Gušina ajaga 28.48,9, talle järgnesid kaasmaalanna Alisa Žambalova (+15,1) ja austraallanna Jessica Yeaton (+1.46,1).

Eesti meistrikulla sai kaela neljanda aja suusatanud Anette Veerpalu (Spordiklubi Sparta), kes kaotas võitjale 2.20,1. Ühtlasi teenis Veerpalu tänase triumfiga pääsme Lahti MMi 10 km klassikadistantsi starti.

Hõbemedali teenis kuuenda aja sõitnud Laura Alba (Karupesa Team / Lahti suusaklubi; +2.52,5) ja pronksi sai kaheksandana lõpetanud Mariel Merlii Pulles (Karupesa Team; +4.38,6). Tulemuse sai kirja 13 naist, kellest viis olid välismaalased.

Praeguse seisuga kuuluvad Lahti MM-koondisesse Marko Kilp, Algo Kärp, Raido Ränkel, Tatjana Mannima, Anette Veerpalu ja Laura Alba. Ülejäänud nimed selguvad Otepää MK-etapi järel.

Mehi on kavas Lahtisse saata kaheksa, naiste osas kaalub suusaliit tõsiselt teatenaiskonna väljapanemist ehk neljanda liikme kaasamist.