Siim Sellis on tänavu palju tervisega kimpus olnud.Foto: Aldo Luud
Talisport
14. veebruar 2017, 14:19

Septembrist alates seitse korda haige olnud Siim Sellis: vahel on tunne nagu peaga vastu seina jookseks (1)

Küllap Eesti suusasõber veel mäletab sellist meest nagu Siim Sellis (29). Veel mullu MK-karussellil keerelnud sprinter on tänavu osalenud vaid pisematel FISi võistlustel. Miks? 

"Olen septembrit alates seitse korda haige olnud, pole olnud aega, et vormi saada," avaldab Sellis karmi tõe, mis paneb reporteri imestusest üle küsima, kas ta tõesti ütles "seitse".

"Põhimõtteliselt on peaaegu iga väga tugeva trenni või võistluse järel tervis ära läinud. Kurk haigeks, köha, nohu - mis iganes valikus on."

Kõige nörritavam on see, et Sellisel puudub täpne diagnoos. Nad ajavad ühes treeneri Christoph Schmidiga endiselt probleem allikat taga. Elu parimal MK-etapil 10. koha (2012 Lahti klassikasprint) teeninud spordimees tunnistab, et nõrk tervis nüristab ka vaimu.

"Vahepeal on selline tunne nagu peaga vastu seina jookseks. Aga ega's midagi, paha tuju tuleb ja läheb. Korjad jälle riismed üles ja hakkad otsast peale. Talv veel päris läbi pole.

Eelmisel (üle-eelmisel - toim.) nädalavahetusel oli veel palavik, sel nädalavahetusel sõitsin. Maailmatasemel just ei olnud, aga kui kolmapäeval trennis käisin, olin täitsa vanaemade klassis. Tasub leida positiivset," säilitab Sellis optimistliku meele.

Eesti meistrivõistluste vabatehnikasprindis piirdus karjääri jooksul korduvalt MK-punkte teeninud Siim Sellis (nr 110) 11. kohaga. Foto: Aldo Luud

Lahti MMi mõtteid pole ta päris maha matnud. Võimalus end koondisesse murda on nädalavahetusel Otepää MK-etapil ja Sellis kavatseb seal endast kõik anda. Pikemas perspektiivis motiveerib teda raskusi ületama Pyeongchangi olümpia. "Kui olümpiat ei tuleks, siis ma lõpetaksin kevadel," lausub Sellis ausalt.

Tema treener on jätkuvalt endine sprindikoondise peatreener, šveitslane Christoph Schmid. Sama mehe näpunäidete järgi treenib ka Peeter Kümmel, kes paraku samuti tänavu tervisega kimpus olnu.

"Mees (Schmid - M.T.) paneb puhtast entusiasmist edasi. Ma ei ole nii positiivset inimest varem näinud. Ta näeb meis tohutut potentsiaali. Lisaks on ta Otepääle omale suvekodu hankinud, kus käia. Näen, et tal silm särab.

Ta tuli siia mõttega Eesti suusatamine uuesti üles aidata ega pole seda mõtet maha matnud. Hoolimata sellest, kas ta on suusaliidu palgal või mitte."

Oma jätkuvat usku eestlastesse kinnitas praegu Eestis viibiv Schmid ka Õhtulehele.