Müncheni Bayern - Londoni Arsenal 5:1Foto: AFP/Scanpix
Meistrite liiga
15. veebruar 2017, 23:36

GALERII | Arsenal võitis üle aastate Meistrite liigas alagrupi. Bayern tuletas neile meelde, et see ei garanteeri midagi!

Jalgpallimaailma irvhambad said pärast Meistrite liiga kaheksandikfinaalide loosi Londoni Arsenali üle hea lõuatäie naerda. Üle mitme aasta - viimati 2012 - suutis Arsene Wengeri klubi oma alagrupi võita, mis tähendas play-offi avamatšiks kohtumist mõne teisena lõpetanud klubiga. Ja armutu loosiratas tõi neile vastaseks Müncheni Bayerni…

Arsenal ja Bayern on Meistrite liigas vanad sõbrad – tegu on neljanda korraga, kui meeskonnad viimasel viiel aastal kohtuvad. Arsenal pole kahe mängu kokkuvõttes veel kordagi oma Saksa rivaalist parem olnud.

Seeria ei pöördu londonlaste kasuks ilmselt ka tänavu, sest sakslased said kaheksandikfinaalide avamängus kodus 5:1 võidu. Mänguskoori avas Arjen Robben oivalise vasaku jalaga ristnurka keerutatud löögiga. Kui Alexis Sanchez kolmandal pealelöögil penalti realiseeris, läksid meeskonnad vaheajale aga 1:1 viigilt. Sealjuures võis väita, et kuigi Arsenal oli palli vallanud vaid viiendiku mänguajast, olid neil etemad väravavõimalused.

Kumb oli parem meeskond teisel poolajal, polnud aga mingit kahtlust. Bayerni superstaar Robert Lewandowski realiseeris 53. minutil pealöögi ning mõned hetked hiljem andis ta oivalise kannasöödu, mille tulemusel Thiago Alcantara lõi Saksa klubi 3:1 ette.

Teise sai Thiago kirja juba läbi õnne – palli viis võrku õnnetu põrge Arsenali kaitsja jalast. Mehel oli šanss ka kaabutrikiks, ent pärast külaliste kaitseprohmakat otsustas ta palli sööta Thomas Müllerile, kes viimistles tabloole lõppseisu.