Karim Benzema - Meistrite liigas ajaloo resultatiivsuselt viies väravakütt.Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
16. veebruar 2017, 08:50

STATISTIKAPOMM | Madridi Reali seis pole vaatamata kindlale võidule kiita

Meistrite liiga kolmapäevane mänguõhtu tõi kaks suureskoorilist mängu - Müncheni Bayern alistas 5:1 Londoni Arsenali ja Madridi Real oli 3:1 üle Napolist. Meenutame mänge läbi numbrite keele.

Arsenalist sai esimene Inglismaa meeskond, kes on lasknud endale Meistrite liigas lüüa 200 väravat. See ei ole aga teps mitte õnnetu statistika – et nii palju lüüa lasta, tuleb seal ka ohtralt mängida.

Manuel Neueri vastu pole eurosarjades skooritud juba viimast kolme penaltit – kaks on puurilukk tõrjunud, üks on lennanud latti.

Bayern võitis koduväljakul järjest juba 16. euromängu. Meistrite liiga rekord! Nende mängude jooksul on löödud suisa 58 väravat. Seitse järjestikkust koduvõitu play-off'is on samuti rekordsaavutus

Kaks väravat löönud Thiago oli Bayerni keskväljal asendamatu mees. Ta andis väljaku viimasel kolmandikul 36 täpset söötu. Arsenali terve meeskonna(!) sama tulemus oli 37 söötu.

Robert Lewandowski on alates 2012 suvest löönud Meistrite liigas 37 väravat. Enamat on suutnud vaid Lionel Messi (42) ja Cristiano Ronaldo (57). Sarja kokkuvõttes on ta viies – eespool on veel Raul ja Ruud van Nistelrooy.

1:5 kaotusseisu on eurosarjade ajaloos suutnud ümber mängida vaid üks meeskond – Madridi Real 1985 Mönchengladbachi vastu!

Real võis lüüa Napolile küll vaid kolm väravat, ent nende 20 pealelööki on suurim turmtuli, mida itaallased Maurizio Sarri käe all kogenud.

Kui James Rodriguez on algrivistuses, siis Real (harilikult) Meistrite liigas ei kaota – üheksa võitu, neli viiki, üks kaotus - 2015 Juventusega.

Cristiano Ronaldol oli ise halb löögipäev, aga ta on terve eurohooaja peale andnud nüüd 5 resultatiivset söötu, mis on rohkem kui kunagi varem oma karjääri jooksul.

Purunesid rahvusrekordid: Alexis Sanchezi karjääri 12. Meistrite liiga värav oli Tšiili mängijate parim tulemus – Arturo Vidal on 11 tabamuse peal. Karim Benzema ületas 51. kolliga Thierry Henry saldo.

Reali eduseis võib tunduda turvaline, ent tegelikult on Euroopas pärast avamatši 3:1 võitu suudetud järgmisesse ringi edeneda vaid neljal juhul kaheksast. Praeguste reeglite järgi on seis veel hapum kuuest kaks!