Andrus Veerpalu kasahhi Aleksei Poltoranini suuski testimas.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
17. veebruar 2017, 13:15

FOTOD | Andrus Veerpalu testis MK-etapi eel Kasahstani tippmehe suuski (4)

Murdmaasuusatamise Otepää MK-etapi radadel toimus täna vahemikus 11.00-13.00 ametlik treening homseks vabatehnika sprindivõistluseks, mis tähendas sisuliselt võimalust suuski testida.

Seda tegid kõik Otepääle kogunenud 30 koondist ja 1,6 kilomeetri pikkune sprindiring ning suusastaadion vahepeal suisa kubisesid sportlastest. Teiste seas toimetas usinalt ka Kasahstani tippsuusataja Aleksei Poltoranin isiklik treener-konsultant-hooldemees Andrus Veerpalu.

Poltoranini käimasolev hooaeg on kulgenud keeruliselt. Novembri keskel saavutas ta Soomes, Saariselkäs peetud FISi võistlusel kolmanda koha, aga detsembris tegi seejärel 2016. aasta sees veel ainult ühe stardi - 23. detsembril Eesti meistrivõistluste suusavahetusega sõidus, mille katkestas.

Võistluspausi põhjuseks oli haigus. 16. jaanuaril ütles Poltoranin Kasahstani meediale antud intervjuus, et "haigus on nüüd möödanik ja tegelen vormi kogumisega".

21. jaanuaril startis kasahh sel hooajal esimest korda MK-sarjas, kui sai Ulricehamnis 15 kilomeetri vabatehnikasõidus 47. koha. 29. jaanuaril Faluni 30 km klassikatehnika ühisstardis oli mulluse Tour de Ski viiendana lõpetanud mehe koht juba 19.

Otepääl on Poltoranini jaoks tähtsam võistlus kahtlemata pühapäevane 15 kilomeetri eraldistart, sest kasahhi trumbiks on klassikatehnika.

Aleksei Poltoranin tänasel treeningul Otepääl. Foto: Stanislav Moshkov