Kein EinasteFoto: Aldo Luud
Talisport
18. veebruar 2017, 12:29

Olümpiafinaali sihtiv Kein Einaste: paar lähedast ja elukaaslane ütlesid, et sellist talenti ei saa veel varna panna (8)

Tänavu ühe MK-punkti teeninud sprinter Kein Einaste jäi kodusel MK-etapil edasipääsust kaugele, kui sai kirja 78. aja.

"Kui oled kodus poolfinaalides sõitnud, siis on päris raske sellise kohaga tagasi tulla," lausus Einaste vahetult pärast finišit. "Aga eks sport ole nii, et vahepeal läheb paremini, vahepeal kehvemini. Täna oli see päev, kui ei saa käsi taeva poole lüüa.

Peame edasi vaatama ja mõne lahenduse leidma. Ega ma uisus nii suuri lootusi ei hellitanud ka. Uisusprindi jalg on vist läbi, proovime siis klassikale kõik panused panna," arutles karjääri jooksul korduvalt klassikasprindis MK poolfinaalis sõitnud Einaste.

Kaasmaalaste nulliringi kohta ütles ta ausalt: "Uisk, pehme rada... Ma poleks kahjuks täna raha eestlastele pannud, vaid kergemate meeste peale, kes sõidavad hästi ka uisudistantse."

Möödunud hooajal austraallasi juhendanud Einaste hakkas tänavu taas tõsisemalt treenima, sihiks silme ees Pyeongchangi olümpia klassikasprint. Teda motiveerib usk, et ta suudab seal finaali murda.

"Võtsin Rootsi naise ja leidus paar inimest, kes veel uskusid minusse. Tundus, et ma pole veel oma lõpliku sõna öelnud spordis," selgitab 31aastane Einaste tagasituleku põhjust. 

"Paar lähedast ja elukaaslane ütlesid, et sellist talenti ei saa veel varna panna. Kahjuks see talent aasta alul põles ereda leegiga, aga edasi on käinud mööda Rootsi arste. Eks näis, mis sellest eredast talendist tuleb," sõnas Einaste heatujuliselt intervjuu lõpetuseks.