Talisport

INTERVJUU | Algo Kärp: me ei süsti, suitseta ega tarbi alkoholi, aga ajakirjandusest jääb mulje nagu me oleks väga õudsed tegelased siin Eesti riigis (59)

LISA KOMMENTAAR

Lembit20. veebruar 2017, 13:54
Parem süstige,suitsetage, mida iganes, kuid jätke ÜKSKORD see nõme "sportlaste" mängimine. Te kõik seal suusakoondises olete kokku üks suur null,-tühi koht.
20. veebruar 2017, 10:14
ikka hea teisi süüdistada, kui ise kõva mees pole. kärp on ikka kärp.
toni19. veebruar 2017, 23:42
1.sport on ikkagi emalt sinu enda pürgimus
2.kui oled saavutanud mingi taseme ( nt koondise ) , siis küsi varustust jne ja mis kindlasti ka antakse
3. kui oled `proff` siis ilma tulemuseta ära vigu !
4. miks keegi peab sinu meelelahutust rahastama kui sul pole annet vaid oled usin treenija
5.on ka elupõliseid õppureid ...aga siis see tema rida ( Rehemaa, sest üle oma võimete lihtsalt ei hüppa )
nõus20. veebruar 2017, 08:00
meenutan sedagi, et kui Kristiina ja Katrin alustasid, siis ei rahastanud neid peale vanemate ükski hing. Seega, asi pole rahas, vaid võimetes. Ka oskuses treenida. Isiklikult eriti ei muretse, sest küll tulevad järgmised tegijad mingil ajal ikka. Mõtlema paneb aga see, et kogu aeg midagi nõutakse ja justkui keegi teine on alati süüdi, et sõit nässu läks.
pole oluline19. veebruar 2017, 23:37
Pole raha pole tulemusi, mõistan hästi. Eesti riik ju sporti ei toeta aga muud debiilsusi toetab.
ulme20. veebruar 2017, 01:24
Kas riik peab su p..et ka pühkima?
Juku20. veebruar 2017, 19:07
Sport on mänguline kehaline või vaimne võistluslik tegevus. Neid, kes sellega hobikorras tegelevad, riik ka võimaluste piires toetab. Neid, kes selle mängu ise oma igapäevatööks on valinud peaks rahastama ikka tööandja st. see, kes loodab mängu mängijast tulu tõusvat. Ta palkab oma vajadustest lähtuvalt töö tegija (naiteks elukutselise suusataja, kondiväänaja, maadleja jne.), maksab talle palka ja palgalt riigimakse ning ootab kokkulepitud ajaks kokkulepitud tulemust. Ei midagi erilist meelelahutusmaailmas - äri nagu äri.
Teeline20. veebruar 2017, 21:03
Raha ju on - "Merko." Lihtsalt Suusaliit tahab ka tulemusi näha, enne kui riigi raha jagama hakkab. Aga mida pole, need on tulemused.
maakas/ 99 suusamaratonil võistelnu19. veebruar 2017, 23:34
Pean Algot meie klassikasuusatajatest parimaks, paraku pole tal läinud nii nagu oleme lootnud. Eks segavaid põhjuseid on mitmeid ja nende analüüs jäägu eelkõige suusatajate endi teha sest ega teised nende sisse näe. Minu arvates on Algo teinud enne MM küll kõik nõnda nagu peab. Olles ise olnud pikka aega suusaringkondadega seotud olen asjadega vähe kursis. See et täna nii läks ei tohiks olla meeleolulanguse põhjuseks, ega kohe peale allatulemist ei pruugi alati tipptulemust saavutada. See sõltub palju organismi isikupärast. Algole tahaks kogu hingest soovida siiski meelekindlust ja tahtejõudu vastupidada, küll hakkab paremini minema. igal juhul pole me kaotanud usku Sinusse ja hoiame Lahti MM-ks pöialt, küll näed seal peaksid vormis olema. Ja küllap hakkavad ka kodused asjad sujuma, anna aega. Aga eks soomlased lammutasid ka ise oma suusatamise, alles nüüd hakkavad jalgu allasaama. Aga jõudu ja õnne MM-ks nii Sulle kui kamraadidele !
jajahh19. veebruar 2017, 23:02
Ja turvafirma patrullauto peeglid kukuvad Otepääl lihtsalt küljest...
muidugi19. veebruar 2017, 23:20
ja pärast viiakse VIP teenusega veel koju kah, mis sest et õige koht oleks kongis olnud. ikkagi uhke perenimi poisil.
Tiit19. veebruar 2017, 23:01
Ka Veerpalu, Mae ja Smigun olid oma algusajal rahatud, ükski liit neid ei toetanud, vaid ise töötasid end üles leidsid sponsorit, tegid omale nime ja lõpuks tulid ka riigi rahad taha! Kõik algas samamoodi! Neil meestel olid aastaid tagasi meeletud rahad riiigi poolt taga (Selle sama Veerpalu, Mae ja Smiguni rasva Pealt) aga tulemusi ei tulnud ja ei tule Siiamaani!
Ka Veerpalu, Mae ja Smigun olidoma karjääri alguses pikki aastaid ilma igasuguse liidu ja riigi toetuseta, nemad nägid vaeva, otsisid omale vahendeid. tegid mingisugused tulemused, leidsid omale sponsorit, tegid veel suuremad tulemused, said liidu ja riigi taha! Miks peaks nendesse enam panustama!Kõigepealt tehke omale nimi ja andke lootust, et teist tuleb midagi, siis saate ka raha!! Mitte ei tasu ennast igavesti noorsportlaseks pidada ja rääkida, et järgmine hooaeg tuleb purakas, anke vaid raha!!
Järeldus19. veebruar 2017, 23:32
V, M ja Š olid dopinguspotlased, s.t. petised. Praegused suusatajad on ausad inimesed.
:)20. veebruar 2017, 00:27
Praegused suusatajad on virisejad ja tühikargajad
20. veebruar 2017, 10:17
on vist temalgi kunagi mingi hemoglobiini jama olnud. täpselt ei mäleta. aga midagi siiski on nagu olnud.
??19. veebruar 2017, 22:55
Minu mälu järgi kadusid aastate eest esmalt tulemused ja alles siis raha. Kui suusatajad leiavad, et nad on mingi teise alagavõrreldes alarahastatud, siis palun nimetada konkreetselt, kes nende arvates saavutatud tulemusi võrreldes paremini rahastatud on.
Ei olnud nii20. veebruar 2017, 14:26
Poleks Veerpalu vahele jäänud, oleks ta 2011 medali võtnud. Ka Kümmeli kuues koht oli ju sama aasta saavutus. Ja siit hakkas langs
vanaisa19. veebruar 2017, 22:52
Arvan,et kogu see nii öelda "tsirkus" on poliitikute jura. Kui meil mingi tegevus hakkab normaliseeruna, kohe on "ajud" kohal ja hakkavad "uuendama". Millal ükskord "taastub" meie kaunis ja kallis kodumaa.
19. veebruar 2017, 22:26
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
20. veebruar 2017, 12:15
kisa raha pärast, kuid enne ikka tulemused. Niisama ei saa midagi, kui just purakat ei tule.
Taat19. veebruar 2017, 21:38
Kulla suusapoisid-tüdrukud! Keegi ei käsi Teil trenni lõhkuda,et veri väljas. See on Teie vabatahtlik otsustus. Kui Te aga esindate Eesti riiki,siis tulebki sõita ennast nii-öelda "pildituks".
vello19. veebruar 2017, 21:26
Ma just mõtlesin, et meie omad panevad kärakat ja muidu pullivennad ja no siis 70s koht pole ju üldse paha, aga võtta näpust... ei süsti, ei joo, ei suitseta... krt siis küll aru ei saa.
!19. veebruar 2017, 22:13
Murdmaasuusatamise traagika19. veebruar 2017, 22:54
Sellepärast kehvad tulemused ongi, et nad ei süsti. Ole sa kui andekas tahes, ilma dopinguta esimeste hulka suusatmises asja ei ole.
20. veebruar 2017, 12:17
aga kõigil ju uued autod jälle! Õigem oleks olnud jalgratas.
20. veebruar 2017, 15:15
pigem juba tõukeratas, saaks rohkem mahtu teha ja jalad läheks ka tugevaks.nõrgad jala ei vii tulemusteni.
Erla19. veebruar 2017, 21:11
Ei pahanda suusatajatega. Ju meie suusatajatel lihtsalt pole annet, et jõuda maailma 30 parema sekka. Tegelikult on meil neid ka väga vähe, kes tõepoolest spordi mõttes suusatamisega tegelevad. Ja kui tegijaid vähe,k siis ka andeid vähe.
ande koha pealt 20. veebruar 2017, 09:50
ei oska öelda, aga mäletan, kuidas 7-võistlejad tüdrukud oma trenni UK-s kommenteerisid. Kes trenni ajal rohkem oksendab. Tegelikult ongi nii, kui tahad kuhugi jõuda pead suutma oksendamiseni trenni teha.
vaatleja19. veebruar 2017, 21:07
kui oled elukutseline suusataja st. meelelahutaja, kes oma tegevuse tulemusena emotsiooni müüb, siis sõltub tulemus ja palk sellest, millist emotsiooni suudad toota. see, kas sa vabal ajal suitsetad, süstid või viina viskad, ei puutu ju asjasse rohkem kui kokkulepe tööandjaga seda ette kirjutab.
mro19. veebruar 2017, 21:06
Tehakse rasket trenni päevast päeva,higi voolab ojadena aga tulemust ei kusagilt ning tagatipuks saad veel meedia ja rahva käest sõimata ning mõnitada!!!...Mis kuradi töökoht see on??...Otsige endale uus amet ja valige uus töökoht...Mina ei saa nendest suusatajatest aru,mul juba ammu oleks kopp ees sellest kõigest!
Tarvastu19. veebruar 2017, 20:32
Kärp väidab,et on treeninud nagu parimatel aastatel(järelikult on team Haanja need võimalused loonud)ja ei peaks nii kehvasti esinema.Miks siis tulemused nadid ?Süüdlane leitud,suusaliit on süüdi.Järgmine Kümmel on areenile ilmunud,kelle nirudes tulemustes on alati teised süüdi aga mitte ise.Suusataja väidab ,et meediat jälgides on tunne,nagu suusatajad oleks õudsad tegelased siin Eesti riigis.Ja samas kasutab Kärp suusaliiduga asjade klaarimiseks sedasama sarjarud meediat.Mis kahepalgeline jutt see nüüd on?Tippsportased on proffid ja see on nende elukutse.Kui tehtud töö eest (olgu siis hästi või halvasti tehtud)palka ei maksta nagu jutust selgub siis inimesed valivad uue ameti või uue töökoha .Või tahavad suusatajad erikohtlemist ja eristaatust.Või soovib seda ainult loo autor.Pole nagu teisi suusatajaid peale Kümmeli j Kärbi leheveergudel vingumas .Aga eks igaüks mõtleb oma rikutuse piirides ja siit mulgimaalt võib asju teisiti näha kui loo autor mõtleb.
nad ei oska19. veebruar 2017, 19:47
tõesti muud teha...vahest ehk ärida,sest raha oskab igaüks lugeda ja kuna nemad kõige rohkem reisida ja tutvusi sobitada saavad,siis veetakse siia igasugust kaupa,mida topelt-hinnaga pähe määritakse.Miks küll osad osad inimesed rahva kulul elavad,teised rabagu nende saavutuste heaoluks(ka kunstnikud,kirjanikud,kultuuri-soperdised).
Sina 22. veebruar 2017, 18:50
Nikita19. veebruar 2017, 19:18
Kuhu nad tööle lähevad? Maximasse kassapidajaks? Ei oska ju midagi kasulikku teha. Praegu tuhanded € stippi kuus ja autod istumise all. Milline eraettevõte seda finantseeriks?
Nikita19. veebruar 2017, 19:18
Kuhu nad tööle lähevad? Maximasse kassapidajaks? Ei oska ju midagi kasulikku teha. Praegu tuhanded € stippi kuus ja autod istumise all. Milline eraettevõte seda finantseeriks?
milline20. veebruar 2017, 06:47
finantseeriks kindlasti, aga tavaline enda vaevaga tööd tegev tuhandene oü ei suudaks teda toetadagi.
Pole Vaja19. veebruar 2017, 18:21
ajakirjandust tähele panna; see juba pealkirju lugedes selge.
Hmmm19. veebruar 2017, 18:13
Paraku on meil suuskadel ainult need, keda perekonand rahaliselt neile vahendeid annavad. Suletud ring. Häid suusasportalsi ei leita vaesemate laste seast ülesse.
Ni veavadki maasturitega mammad papad on võsukesi suusarajale. Asja neist ei saa kunagi. Peale isalt/emalt pärandatud nime muud ei ole.
goalpecker19. veebruar 2017, 21:17
Paraku on sul õigus. Küllap me kõik teame, et edu juhib fanatism. Ei treener ega spordidieet tulemust too. Ikka sisu ja pere toetus. Tark mees teab, et õige trenn algab alles peale trenni. Need mehed-poisid-tüdrukud, kes jäävad sealt ellu... neil on võimalus kui hunt ära ei söö.
Aga eestlased on õnneks visad. Saavutavad seda, mida tahavad. Võta kasvõi Kelly.
Käesolevaga sügav kummardus Kelly vanematele ja tema väikesele vennale :)
ajakirjandus19. veebruar 2017, 17:49
ootab, et te seda kõike teeks ja võidaks medaleid!
pensionär19. veebruar 2017, 20:59
Medaleid on ainult kolm. Medaleid saavad ainult suurte ja rikaste suusariikide suusatajad.
maias Paavel19. veebruar 2017, 17:41
Suusatamine on nende jorsside töö,paraku nad teevad seda viletsalt,seega ....tuleb leida paremad!
Ja halavad nad ka kogu aeg,ainult ullike peatreener on kogu aeg lõbus!
Vanamees19. veebruar 2017, 18:56
Kas keegi keelab hästi sõita !? Ega see ainuke võistlus polnud ,mis aia taha läks ! Teised süüdi !? Ära siis sõida !
mina19. veebruar 2017, 17:23
...peaks ikka ESL liikmeks astuma ,sest miks muidu rahava rahaga peaks toetama kellegi eralõbu
Kommenteerijad....19. veebruar 2017, 16:52
.... vist artiklis olevat sõnumit üldse ei mõista. Või siis on loetust aru saamine olematu. Tippsport on tänapäeval profesionaalsel tasemel - kaasaarvatud tausta jõud, meditsiiniline abi ja ka ühiskonna poolne toetus(stipendiumid ) , mis võimaldavad perel toime tulla. Ps. pole kunagi võimalik ette teada, kas sportlase ja ka ühiskonna poolt tehtud ning rahaline panustamine ka reaalselt sportlikku tippsaavutusega päädib.
Kuule põhulõug.19. veebruar 2017, 20:48
Jutt on ju tippspordist, aga tippe näha ju pole. Needsamused Rehemaad,Kärpid ja Saarepuud on kõik selle meepoti juures olnud ja kulbiga vihtunud seda kraami. Naerma ajab jutt meditsiinilisest abist. Olen paljude asjatundjatega sel teemal rääkinud ja vastus tuleb kõigil nagu ühest suust , et kui spordi juures igapäevaselt on arstid ,siis see viitab dopingu tarvitamisele. Sportlasel on igapäevaselt võibolla vaja füsioterapeuti ,aga mitte arsti. Ühelgi Eesti tippsportlasel pole olnud arsti. Arstid olidki suusatajatel ja me kõik teame ,millega seal tegeleti. Tol ajal oli isegi pappi nii palju ,et võeti ülikoolist petturteadlased appi. Nii et ära hakka siin kommenteerijaid süüdistama. Asi sai ikka alguse meite suusatajatest ja seniks kuni nad pole vabandanud ei saa ka nemad inimlikku tagasisidet.
Võtad...20. veebruar 2017, 07:15
Jalad tagumiku alt välja ja lähed teed ise tulemuse ära. Olen ise tippsportti teinud, tean millest räägin. Aga Sinu teadmised pärinevad poetaguste maailmanparantajate asjatundjate suust.
miks19. veebruar 2017, 16:44
kas see19. veebruar 2017, 16:40
kärp on Kilgi Reinu väimees ?
19. veebruar 2017, 17:01
Ggg19. veebruar 2017, 19:16
Nii lolli juttu polegi veel kuulnud.
Võibolla küll19. veebruar 2017, 20:16
Kilgil terve ilm erinevate naistega lapsi täis tehtud
irw19. veebruar 2017, 16:22
nii on .... kui pikalt ikka punnitada ja kuidagi ei tule pole mõtet ajakirjandust kiruda. mina tean vaid kahte naislaskesuusatajat , kes on hinnanud olud ära ja tõmmanud kriipsu. üks oli parimail päevil eesti parim laskesuusataja ja kui praegugi eesti mv tuleb osa võtma saab medali. teine on pärit narvast ja pidas paremaks muule keskenduda. hetkel lükkab lapsevankrit. tubli tegu.
meessuusatajail oleks ka mõistlik peeglisse piiluda ja see kriips ära teha.
mro19. veebruar 2017, 16:14
Nu aga minge valige siis uus töökoht,mida te käite nagu sunnitööl kui palka ka ei maksta,vahetage elukutset või tehke midagi muud!!!
mine 22. veebruar 2017, 19:01
K.19. veebruar 2017, 16:08
No kammoon, pange siis pillid kotti kui keegi teid ei toeta. Krt sinna 50ndate kohtadele tulla on ka ikka nadi. Mida te treenite end kui te ei jõua isegi esi 20nesse? Minge tööle ja tegelege siis oma laste ja naistega muidu ju häda, et pole aega. Rahvas ei sunni teid suusatama kui ei saa hakkama!
jutt väga õige19. veebruar 2017, 17:26
tõesti, keegi ei sunni suusatama, minge tööle!
to: jutt väga õige19. veebruar 2017, 18:22
Kõik saavad tööd tehes palka, vaid siin kommenteerides Sa ilmselt ei saa. Sest ei tee tööd!
20. veebruar 2017, 16:20
mina saan palka tööd tehes, mitte lolli mängides. Mul oleks vähemalt häbitunne ja hakkaks töökohta otsima.
Ja22. veebruar 2017, 19:04
sina haige arvad muidugi, et see komm oli hädavajalik postitada.