Cramo Demonte Harper (palliga).Foto: vtb-league.com
Korvpall
19. veebruar 2017, 18:43

Cramo Vitali Liutõtš äsas Jenisseile 30 silma, ekskalevlaselt Elegarilt võimas kaksikduubel!

7 VÕTIT | Kas Jenissei lõi Cramo play-off unistused põrmu? (1)

BC Kalev/Cramo pidas täna korvpalli Ühisliigas oma 17. mängu, kui tuli tunnistada Siberist külla sõitnud Krasnojarski Jenissei 91:82 paremust. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtme abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Kolmas veerandaeg. Korvpallis kehtib vana tõde: võrdsete duellis jääb peale see, kes rohkem tahab. Samuti on tähtis kolmas veerandaeg ehk kuidas meeskonnad pausilt naasevad. Täna olid külalised teisel poolajal paraku näljasemad. Lisaks sellele, et rünnakul veidi paremat tabamust näidati, võideldi lahtiste pallide eest grammi võrra jõulisemalt kui kalevlased. Tänu saavutatud enesekindlusele võit võetigi. 

2. Kuidas esines ekskalevlane Frank Elegar?

Vana hea Frank Elegar tuletas Eesti publikule hästi meelde, miks teda siinmail armastati. Jätkuvalt liikuv, kiire ja korraliku hüppevõimega - tõeline atleet. Nagu teada, siis ise liiga palju üks-ühe vastu ette ei võta, vaid hangib oma punktid suurepärase pick´n´roll-i lahenduste ja ründelaudadega. Kaitses oleks Elegar korralik nurgakivi ilmselt igale Euroopa meeskonnale. Täna ameeriklase panus võitu võimsad 18 punkti 16 lauapalli. 

3. Miks oma vigadest ei õpita?

Cramot murtakse juba pikka aega kate-kattest mänguga ja Alar Varrakul ei paista selle vastu rohtu olevat. Pick´n´roll olukordades lastakse tagameestel liiga vabalt tegutseda, mis loob võimalusi nii viskeks kui pikale söötmiseks. Tõsi, agressiivse kaitse jaoks on vaja ka vastavat tüüpi mängijaid. 

4. Kes olid mängu paremad?

Vitali Liutõtš ja Elegar. Valgevenelane võttis avapoolaja rasketel hetkedel rünnaku korralikult enda peale, kui viskas kalevlaste teise veerandaja 13 esimesest punktist lausa 11. Teisel poolajal jätkas Liutõtš enesekindlat tegutsemist - tõsi, mõned kaitseolukorrad jätsid kõvasti soovida. 

Meie kahjuks oli täna Saku Suurhallis täpselt see sama Elegar, kes Cramo fänne hullutas ja võitudele aitas. Väga nähtav mõlemal pool väljakut ja kindlasti Jenissei meeskonna tähtsamaid tegijaid.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Cramol tuleb vabaneda lihtvigadest. Päris pallikaotuseta on mängu raske loota, kuid lihtsad kingitused tuleb ära unustada. Tänases kohtumises anti rünnak ilma viskele jõudmiseta liiga paljudel kordadel ära ning reeglina karistatakse see ära.  

Jenissei meeskonna üks võidu võtmeid oli täna hea kaugvisete tabavus. Suurim küsimärk nende jaoks saab olema, mis saab siis, kui nii hästi sisse ei kuku? Palli tuleks veidi rohkem korvi alt läbi mängida. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame asjaosaliste kommentaarid esimesel võimalusel.

7. Mis saab edasi?

Kalev/Cramo kodumängude seeria jätkub, kuid seekord tuleb vastu sootuks teist masti meeskond. 7. märtsil minnakse vastamisi Kaasani Unicsiga. 

Jenissei elu samuti kergeks ei lähe, kui 25. veebruaril ootab ees Peterburi Zenit.