Alar Varrak.Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. veebruar 2017, 19:24

Cramo peatreener Alar Varrak: ime, et üldse mängus püsisime (7)

Eesti valitsev korvpallimeister BC Kalev/Cramo kaotas täna Ühisliigas 82:91 Krasnojarski Jenisseile ning Cramo peatreeneri Alar Varraku sõnul on kehva lauavõitluse valguses ime, et tema hoolealused üldse mängus püsisid.

Kui Eesti esiklubi võttis 29 lauapalli, siis kaugelt Siberist külla sõitnud Jenissei vaat et sama palju rohkem: ekskalevlase Frank Elegari juhtimisel noppis Krasnojarski sats 52 lauapalli.

"Ime, et sellise lauavõitlusega üldse mängus püsisime. Võib-olla oleme harjunud selliste meestega nagu Elegar," sõnab Varrak. "Ma ei ütle Cedric Simmonsi kohta midagi halba - ta blokeerib oma mehe lauavõitluses ilusti ära -, aga äkki ülejäänud punt on harjunud Elegari ja Josh Boone'i suguste meestega, kes löövad lauavõitluse puhtaks."

Lisaks ülekaalule lauavõitluses sillutas Jenissei teed võiduni hea kolmepunktivisete tabavus: 28 kaugviskest läbisid korvirõnga täpselt pooled ehk 14. Ega Cramo kaitses liiga pehmeks jäänud?

"Ei, nad panid visked ära lihtsalt. Vassili Zavorujevi kuuest kolmesest olid kolm-neli päris rasked visked katte tagant. Arvan, et ta tegi oma hooaja parima mängu, kahjuks meie vastu," räägib Varrak 22 punkti visanud venelasest.

Ühisliiga tabelis on Cramo 12. ehk eelviimasel kohal. Varrak usub, et ehkki play-off'i pääsemine pole võimatu, on selle võimalused pigem teoreetilised. "Oleme ennegi sellises seisus olnud, tuleb võtta mäng korraga ja au eest võidelda.

Seame eesmärgiks iga mäng võita ja nii palju võite koguda, kui võimalik. Ega me iseenesest pole uuel aastal kehvasti mänginud: mäng on lahtine, kiire ja suhteliselt atraktiivne. Samas oleme kaitse poole pealt nõrgaks jäänud."