Nii Erkki (vasakult), Harri kui ka Martin Lill koos kaaslastega ihkavad segapaaride Eesti meistritiitlit, MM-pääset ja olümpiakohta.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
23. veebruar 2017, 16:59

Koduses curlingus intriig üleval: isa ja poja esimese duelli võitja selgus alles lisavoorus!

Tallinnas alanud Eesti meistrivõistlustel curlingu segapaarismängus mängivad kõik osalejad esmalt põhiturniiril omavahel läbi. Juba teises voorus läksid kokku suursoosikud Marie Turmann-Harri Lill ja Maile Mölder-Erkki Lill.

Vastamisi on isa (Erkki) ja poeg (Harri), mõlemad paarid on erinevatel aastatel jõudnud MMidel kaheksa parema sekka. Nüüd mängitakse selle peale, kumb pääseb tänavusele MMile Eestit esindama, mullu tõi Harri koos Marie Turmanniga 6. kohaga tähtsad OM-kvalifikatsioonipunktid.

Kaheksa vooru järel näitas tabloo 8:8, lisavooru võitsid Turmann-Harri Lill 2:0. Seega võit neile, kuid otsustavad mängud seisavad veel ees. Põhiturniiri neli paremat paari pääseb poolfinaali, mis mängitakse Tondiraba hallis pühapäeval, finaal peetakse samal päeval. Kui võidab keegi teine peale paari Turmann-Harri Lill, peetakse selle ja võitjapaari vahel esmaspäeval matš kahe võiduni, mis selgitab MMile mineja.

Praegu jätkavad täisedu, kahe võiduga Turmann-Harri Lill ning Erkki vend Martin Lill koos abikaasa Kristiine Lillega.