Tottenham Hotspuri ründaja Harry Kane sai täna Genti vastu värava kirja, aga seda kahjuks vale meeskonna eest - omavärav kukutas londonlased konkurentsist.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
24. veebruar 2017, 00:14

Lyon tegi Klavani endisele koduklubile Euroopa liigas uut ja vana. Konkurentsist langesid Tottenham, Bilbao ja Villareal (1)

Jalgpalli tugevuselt teises eurosarjas, Euroopa liigas, on selgunud kaheksandikfinalistid. Täna korraldasid suurima väravatesaju Lyoni Olympique ja AZ Alkmaar, ent seda kahjuks peamiselt ühte võrku.

Juba avamängu võõrsil 4:1 võitnud prantslased said kodumängule vastu minna pingevabalt ning see väljendus ka nende esituses: neljandal minutil lõi Nabil Fekir (lõpuks sai kirja kaabutriki) võõrustajad ette ja enam tagasi ei vaadatud. Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani kunagine koduklubi Alkmaar sai küll läbi Levi Garcia tabamuse kirja auvärava, ent ei enamat – lõpuks olid Lyoni võidunumbrid täna 7:1 ja kogu paari peale 11:2.

Ohtralt väravaid nägi ka Fiorentina ning Mönchengladbachi Borussia kohtumises. Sealjuures tundus itaallaste seis oivaline – avamängus võõrsil välja võideldud 1:0 eduseisu suurendati avapoolajal veel kahe kolli võrra. Edasine oli aga juba Mönchengladbachi šõu – 44. minutil realiseeris Lars Stindl penalti, skooris teisel poolajal veel kahel korral ning Andreas Christenseni 4:2 tabamusega 60. minutil kindlustasidki sakslased pääsu kaheksandikfinaalidesse.

Draamat pakkus ka Peterburi Zenidi ja Brüsseli Anderlechti kohtumine – avamängu 0:2 kaotanud Venemaa klubi läks kodus 3:0 juhtima, ent 90. minutil oli brüssellaste eest täpne Isaac Thelin. Võõrsil löödud väravaga edenes järgmisesse ringi Belgia meeskond.

Kui Villareali käekäik oli juba ette aimata – esimeses ringis AS Romalt saadud 0:4 kaotust ümber pöörata ei õnnestunud, siis kehvasti käis ka teise Hispaania klubi, Bilbao Athleticu käsi. Kodus kättevõidetud 3:2 edu Nicosia Apoeli vastu sulas Küprosel teise poolaja avaminutitega ning 4:2 võiduga pääsesid edasi võõrustajad.

Euroteekond lõppes ka Tottenham Hotspuri jaoks – kodus tehti 2:2 viik Gentiga, ent võõrsil oli saadud 0:1 kaotus. Seega on ainus Euroopa liigas võistlustulle jäänud Inglismaa klubi Manchester United, kes alistas kahe mängu kokkuvõttes Saint-Etienne’i 4:0