Vitali LjutõtšFoto: Martin Ahven
Korvpall
1. märts 2017, 19:52

EBAREAALNE VISKEKONTSERT! Vitali Ljutõtš vedas Balti liiga rekordiga Kalev/Cramo veerandfinaali avamängus kindla võiduni (2)

Korvpalli Balti liigas jätkati täna veerandfinaalmängudega, kui Kalev/Cramo võõrustas Kuressaares Riia Baronsit. 

Ebatavalises kodusaalis pallinud kalevlased pakkusid saarerahvale korraliku elamuse, kui lisaks 100:81 võidule pakuti mitmeid intrigeerivaid momente. 

Nimelt sai uskumatu mänguga hakkama Vitali Ljutõtš, kelle arvele kogunes lõpuks 47 punkti, mis on ka liiga rekord (varem 41). Valgevenelane tabas viskeid väljakult 17/13, sealjuures kolmeseid 6/4, lisaks vabavisked 20/17. Samuti rikuti tema vastu 16 korral määrusi ja kirja läks 8 lauapalli.

Omapärase debüüdi tegi Cramo värskeim täiendus Branko Mirkovic. Serblane jõudis väljakul olla 13 minutit ja 45 sekundit, kui mängujuhile määrati teine tehniline viga ja seega ka saalist minema saadeti. Siiski jõudis Mirkovic selle ajaga korraliku partii pakkuda, kui sai kirja 13 punkti, 3 lauapalli ja sama palju resultatiivseid sööte. 

Lätlaste poolelt oli täna parim mees Davis Geks, kelle arvele 22 silma. Võrdluseks Ljutõtšiga, sai Barons kogu mängu peale kokku vaid 17 vabaviset.

Poolfinaali pääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes, kui korduskohtumine Riias peetakse 9. märtsil.