Finn Haagen Krogh vedas Norra edukalt võidule. Foto: Twitter
Talisport
3. märts 2017, 15:16

VÄGEV DUELL! Ustjogov ei suutnud Lahti MMi teatesõidus Norrat alistada, eestlased said ringiga sisse ja Rehemaa proovida ei saanudki (15)

Lahti MMil jätkasid täna murdmaasuusatajad meeste teatesõiduga, kui 4x10 kilomeetri distantsil oli juba avavahetuse järel selge, et kirkaima medali eest võitlevad vaid kaks riiki. 

Norra ja Venemaa sõitsid kohe võistluse alguses konkurentidelt eest. Kolmanda vahetuse lõpus näitas Martin Johnsrud Sundby noorema kolleegile Alexei Šhervotkini vastu jõudu ning tegi sellega kõva eeltöö.

Ankrumees Finn Haagen Krogh sai 17 sekundilise puhvri Sergei Ustjugovi ees, mida kahekordne maailmameister vähehaaval vähendama hakkas. Kui ligi neli kilomeetrit enne lõppu jõudis Venemaa vaid viie sekundi kaugusele, siis targalt jõudu jaotanud norralane kestis edukalt lõpuni ära. Finišijoont ületades edestas Krogh Ustjugovit 4,6 sekundiga. 

Vinge võitlus käis ka pronksmedali eest, kui ühele kohale heitlesid lausa neli koondist. Kui teises vahetusega õnnestus soomlastel veidi konkurentidest lahti rebida, siis kolmveerand distantsil olid konkurentsi sekkunud ka Saksaamaa, Rootsi ja Šveits ning kodupubliku ees võistelnud koondis omakorda kümnekonna sekundiga maas. 

Matti Heikkinen tõi Soome tagasi medalikonkurentsi, kuid vaid mõnedsajad meetrid enne lõppu jäi meie põhjanaabrite medal kukkumise taha. Nii kuulus pronks Rootsile ja soomlased pidid leppima viienda kohaga. 

Eesti neliku tänane esitus tekitas vastakaid emotsioone, kui saadi 13. koht. Avavahetuses sõitnud Raido Ränkeli esitus jäi täna selgelt nõrgaks, kui jäi liidritest maha juba rohkem kui kahe minutiga. 

Teisena rajale pääsenud Algo Kärp tegi aga korraliku sõidu, kui tõstis meie koondise 15. kohalt kolme võrra kõrgemale. Kaotust esimestele kogunes juurde ligi minut ja 20 sekundit. Seega kokku 3.27,6. 

Vabatehnikapoole avavahetust läks sõitma Karel Tammjärv, kes pärast üksi alustamist mõne aja pärast Kanada poolt kinni võeti. Vahtralehemaa põrutaski Eestist mööda ning Tammjärv väsis nõnda, et vahetusalasse jõudes olid kaotusnumbrid juba üle kuue minuti. 

Seega ankrumees Aivar Rehemaad enam rajale ei lastudki, sest ringi olid kohe sisse saamas. Varasemalt oli sama saatus tabanud juba Rumeeniat, Ukrainat ja Poolat, kes olidki ainsad, keda täna edestada suutsime.