Suvisel EMil Prantsusmaal läks Inglismaa ja Venemaa fännide vahel korralikuks madinaks. Foto: PASCAL ROSSIGNOL
Jalgpall
6. märts 2017, 19:19

Manchester Unitedi juhid hoiatavad fänne venelaste eest: ärge kandke klubi värve ja püsige politseipatrullidega tänavatel

Manchester Unitedi vutimeeskonda ootab neljapäeval ees Euroopa liiga 1/8-finaali avamäng, kui külla sõidetakse Rostovile. 

Kohtumise eel on Punaste Kuradite juhid andnud Venemaale sõitvatele fännidele selged juhised, et Jaroslavi oblastis edukalt toime tulla. 

Meie idanaabritega on brittidel varasemalt pahandusi olnud, kui 2016. aasta EMi ajal relvastatud venelastelt peksa saadi. Sellepärast võetakse kasutusele ennetavad abinõud, et ajalugu ei korduks. 

Rostovisse on oodata umbes 400 pealisel fänkonnal soovitatakse jääda kahe tänava raadiusesse, kus hoiavad korda politseipatrullid. Külalistoetajad viivad staadionile eskorditud bussid. 

Samuti on rangelt soovituslik tänaval mitte meeskonna värvides riideid ja sümboolikat kanda. Tänavatel soovitatakse liikuda vaid suuremates gruppides, mitte üksi. 

"Möödunud suvel Prantsusmaa EMil toimunud intsident Ida-Eurooplastega on jätkuvalt meeles ning seda tuleb ka nüüd suue ettevaatusega arvesse võtta," seisis Unitedi teates. 

Kuid mitte ainult britid pole ettevaatlikud. Enne mängule sisenemist otsitakse Punaste Kuradite fännid kaks korda läbi ning alles seejärel lastakse sobivuse korral staadionile. 

Kohtumine Rostovis algab neljapäeval kell 20.