Branko Mirkovic tegi Kalevi särgis esimese mängu suurhallis, saagiks 10 punkti ja 9 korvisöötu.Foto: Martin Ahven
Korvpall
7. märts 2017, 20:07

7 VÕTIT ja GALERII | Euroliiga meeskond võttis oma, BC Kalev/Cramo - Kaasani Unics 86:110

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võõrustas Ühisliigas Euroliiga klubi Kaasani Unicsit ja kaotas 86:110. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtme abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Unicsi kõrgem mänguklass. Kuue minutiga näitas tabloo 24:10, avaveerandi lõpuks 37:19, ning väljakul toimuv iseloomustas meeskondade klassivahet. Unics mängib iga nädal Euroliigas ning on harjunud hoopis teistsuguse intensiivsuse ja teise klassiga mängijuatega, kui Eesti meister suutis vastu pakkuda. Hispaanlasest mängujuht Quino Colom kogus viie minutiga 8 punkti ja 4 korvisöötu ning tegi seejärel meelega vea, et pingile puhkama maanduda... Kalev pääses alguses kolme kaugviske toel ette 9:7, aga kui korv enam palle vastu ei võtnud, oli pidu ka kiirelt läbi. Unics hoidis edu rahulikult lõpuni, peatreener Jevgeni Pašutin võis Euroliiga suurimale korvikütile Keith Langfordile anda puhkepäeva.

2. Kuidas mõjutas Kalevit Rain Veidemani lahkumine?

Halvasti, nagu võis eeldada. Kalevil jäi tagaliinis üks oluline lüli puudu ja see andis selgelt tunda. Kritiseerijad võivad Veidemani kiruda, kuid reaalsuses jäi tema teravusest puudu. Kalev elas tavalisest rohkem kolmepunktivisete peal, aga need tabasid ka vähemalt alguses suurepärase protsendiga. Kiirelt sisse tulnud paarikümne punkti suurune vahe (9 minutiga 12:34) oli siiski tõsiasi ning vähenenud meeskondlik teravus mängis siin oma osa.

3. Millise mulje jättis Tallinna publikule Branko Mirkovic?

Eelmisel nädalal Saaremaal Kaleviga liitunud ja Kuressaares Riia Baronsi vastu mänginud serblane tegi esimese etteaste ka meeskonna õigel koduväljakul. Korvi poole ta esiti väga ei vaadanud, mängu lõpuks oli tema punktide kontos oli 10 silma. Küll jagas ta väga kiirelt 6 korvisöötu (kokku 9), mis näitab, et Mirkovic on uute kaaslastega suutnud piisavalt kiiresti leida korraliku koostöö. Kaitses ootaks kodustatud Bulgaaria passiga mehelt enamat.

4. Kes olid mängu paremad?

Vitali Ljutõtš ja Quino Colom. Eelmisel nädalal Balti liiga mängus 47-punitilise kontserdi korraldanud valgevenelane alustas rahulikult, kuid aktiviseerus teisel veerandajal selgelt. Veidemani puudumisel jääb teravuste loomine peamiselt Ljutõtši õlgadele ning mees püüdis oma trumpi ka välja tuua. Mängu lõpuks oli Ljutõtši arvel 15 punkti.

Colom kõlbab aga igasse korvpalliõpikusse näiteks, kuidas üks mängujuht peab tegutsema. Tema käes on Unicsi mängu kõik niidid ning vajadusel suudab mees ka ise pallid korvi saata (täna 15 p, 16 rs). Seda on ta näidanud Euroliigas ja näitas nüüd ka Tallinnas.

5. Mida peab Kalev edasist silmas pidades parandama?

Ühisliiga play-off'i rong on läinud ning lähinädalatel tuleb eelkõige keskenduda heale esinemisele Balti liigas. Kalev peab kohanema  Veidemani-järgse ajastuga ning korraldama mänguplaani sellele vastavalt ümber. Neljapäeval tuleb Riias Baronsi vastu kaitsta avamängus sisse tehtud 19-punktilist edu, mis tähendab, et ka sellest väiksem allajäämine ei tähenda katastroofi. Edasipääsu korral tuleb juba parimas konditsioonis minna vastu poolfinaalile.

Ühisliigat ei saa samuti unustada - 9.-12. koha piirkonnas on neli tiimi tihedalt koos ja juba prestiiži pärast tuleks saavutada võimalikult parem koht.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame asjaosaliste kommentaarid esimesel võimalusel.

7. Mis saab edasi?

Kalev mängib neljapäeval Riias Balti liiga veerandfinaali kordusmängu sealse Baronsiga. Ühisliigas peetakse ka kolm järgmist mängu kodus: 14. märtsil Saraati Avtodori, 20ndal Minski Tsmoki ja 26ndal Riia VEFiga.

Unics sõidab neljapäevaks aga Barcelonasse, kus astub Euroliiga raames vastu sealsele meeskonnale. Ühisliigas mängib Unics pühapäeval kodus Peterburi Zenitiga.