Tauno TekkoFoto: Aldo Luud
Jalgpall
10. märts 2017, 12:57

Jääaugus suplemas käinud Tauno Tekko: kartsin, et on külm ja vastik, aga tegelikult väga mõnus ja värskendav (1)

Tartu Tammeka poolkaitsja Tauno Tekko polnud kunagi jääaugus ujumas käinud, kuid pärast võitu Infoneti üle ei jäänud tal midagi muud üle.

Kõik sai alguse hooajaeelsel pressisündmusel, kus tutvustati Tammeka tuleva aasta vormi. "Mina ja Eino Puri olime särgiesitlusel. Sellest tehti otseülekanne ning mulle esitati küsimus, kas olen kunagi jääaugus käinud," avaldas Tekko Õhtulehele talisupluse tagamaid.

"Vastasin, et veel ei ole, aga kuna Voskoboinikov käis, siis peaksin ka mina minema. Selle peale öeldi, et teeme kihlveo - kui alistate esimeses mängus Infoneti, lähed jääauku suplema. Mis mul ikka kosta oli?" naljatles poolkaitsja.  

Möödunud reede õhtul alustaski Tammeka uut hooaega vapustava 2:0 võiduga valitseva tiitlikaitsja üle ning Tekko ei taganenud tehtud kihlveost ja antud lubadusest. Niisiis läkski mees nädala pärast külma Anne kanalisse suplema. 

"Kartsin, et on külm ja vastik. Pigem olin ärevil, sest polnud kunagi varem seda teinud ja kohe kaamerate ees," pajatas Tekko. "Aga tegelikult oli väga värskendav ja tekitas mõnusa tunde. Eriti pärast riiete selga panemist tekkis sees ja kehas väga mõnus tunne. Raske tegelt kirjeldada." 

Kas proovid kunagi uuesti? "Kusjuures, võiks millalgi korrata küll. Tõesti tekkis mõnus tunne. Usun, et proovin." 

Tammeka kohtub sellel nädalavahetusel Pärnu Vaprusega ning kuigi ta käis külmunud vees ujumas kõigest päev enne mängupäeva, polnud juhendajatel midagi talle öelda. "Treenerid ei keelanud, ega me väga arutanud ka nendega sedd. Mis neile ikka keelata, kui olen terve ja haigeks ei jää?" 

Pärast suurepärast algust hooajale ning värskendavat talisuplust toonitab Tekko, et ühest võidust ei tasu taevasse tõusta. "Eufooriast tuleb välja tulla, seda on ka treenerid väga palju rõhutanud. Tegemist oli alles esimese mänguga ning töö käib täiel rinnal edasi."