Korvpallur Rain Veideman.Foto: Jörgen Norkroos
Spordivaria
13. märts 2017, 04:00

Pluss, miinus, ennustus | Julge Veideman, hoota Sildaru, korvpalli Balti liiga

Õhtulehe sporditoimetus vaatab igal esmaspäeval tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 13. märtsi valik.

Läinud nädala pluss | Korvpallur Rain Veideman julges riskida. Kalev/Cramo tagamehel avanes võimalus siirduda hooaja lõppfaasiks Itaalia esiliigaklubisse Udine Apu GSA ja Veideman tegigi seda.

Samm tekitas pahameelt Kalev/Cramos (uute mängijate nimekirja lisamise tähtaeg Eestis on lõppenud) ja mõningast arusaamatust korvpallisõprade seas (Itaalia esiliiga keskmik, garanteeritud mänguaeg puudub…), aga Veidemani julgus väärib kiitust, sest 25aastase korvpalluri jaoks on kodusest mugavustsoonist lahkumine pea ainuke variant tõusta sportlikus mõttes uuele tasemele.

Läinud nädala miinus | Freestyle-suusataja Kelly Sildaru pidi Norra X-mängudel loobuma pargisõidu võistlusest, sest vähese hoo tõttu oli vigastusoht suur ja variant trikkide arsenali näitamiseks pea olematu. Jah, korraldajad lubasid, et järgmiseks aastaks peetakse ilmnenud hooprobleemi võistlusnõlva ehitamisel silmas.

Samas näitas juhtunu, et Sildaru trumpalaks olevas pargisõidus garantiid puuduvad ja tulemust võivad mõjutada väga erinevad faktorid. Ning ei saa täielikult välistada, et hooprobleem võib ilmneda ka Pyeongchangi taliolümpial.

Kelly Sildaru. Foto: Jörgen Norkroos

Alanud nädala ennustus | 30% on tõenäosus, et mõlemad Eesti korvpalliklubid on Balti liiga poolfinaali avamatšis võidukad. Tartu kohtub teisipäeval kodus põhiturniiri võitja Pieno zvaigzdesiga (Leedu) ja Kalev/Cramo võõrustab neljapäeval Prienai Vytautast (Leedu).

Õhtulehe hinnangul on valitsev Eesti meister avamängus kerge soosik kunas Tartu võidušansid on umbes 50%. Seega tõenäosus, et mõlemad võidavad, on 30%.