Kristaps Porzingis.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
13. märts 2017, 10:58

VIDEO | Noor lätlane võtab sõna: Knicksi mänguskeem on juhuslik ja segane!

Vähem kui kaks aastat tagasi NBA klubiga New York Knicks liitunud lätlane Kristaps Porzingis on seal saanud juba nii kõvaks meheks, et julgeb tiimis toimuvat avalikult kritiseerida.

Tema sõnul on nii kaitse- kui ka rünnakuskeemide hooaja jooksul toimunud muutused toonud väljakule vaid segadust, vahendas ESPN. Läinud ööl kaotas Knicks NBA ülekaalukalt nõrgimale meeskonnale Brooklyn Netsile 112:120, too sai alles hooaja 12. võidu. Knicksil on 26 võitu ja 41 kaotust.

"Niimoodi on raske mängida," võttis Porzingis olukorra kokku. Knicks on klubi president Phil Jacksoni soosingul võtnud pärast all-star nädalavahetust suuna kolmnurk-rünnakule, mis tõi edu 1990ndate Chicago Bullsile. Porzingise sõnul on see skeem uue peatreeneri Jeff Hornaceki käe all aga "juhuslik" ja meeskonnakaaslased ei mõista seda hästi.

"Oleme keskpärased. Kas mina, Carmelo [Anthony], Derrick [Rose] või Courtney [Lee] püüame üks-ühe vastu midagi korda saata ja need asjad ei peaks nii käima. See on väga juhuslik."

Peale rünnaku on Knicks hooaja jooksul vahetanud mitmel korral ka kaitsefilosoofiat, eriti pick-and-roll'i vastu. Kaaspeatreener Kurt Rambis värvati kaks nädalat pärast hooaja algust eesmärgiga just kaitse paremini pidama saada. Kuid Knicks asub ses vallas NBAs tänavu ikkagi alles 25. kohal.

"Me pole hooaja jooksul kordagi mänginud kaitses nii nagu tahtnuks," jätkas Porzingis halastamatult. "Asi käib nõnda: "võib-olla toimib see, võib-olla too". Loomulikult püüavad treenerid parimat, aga me pole kordagi muutunud kaitses ühtseks rusikaks ega tegutsenud nii nagu võiksime. Segadust on olnud palju.

Porzingise enda esituse kohta ei saanud öelda ühtegi paha sõna (19 p, 10 lp, 4 rs, 5 bl), seejuures sai ta hakkama eriti meeldejääva kulbiga - vaata järgnevast videost!

Knicks jääb Idakonverentsis viimasest play-off-kohast seitsme võidu kaugusele ning on tõenäoline, et medalimängudest tuleb neljandat aastat järjest suu puhtaks pühkida.

* * *

Läinud öö vingeima esituse pakkus James Harden, kelle kolmikduubel (38 p, 10 lp, 11 rs) vedas Houston Rocketsi 117:112 võiduni tiitlikaitsja Cleveland Cavaliersi (LeBron James 30 p) üle.