Tartu Ülikool - Pieno Žvaigždes 88:88Foto: Aldo Luud
Korvpall
14. märts 2017, 20:42

7 VÕTIT + GALERII | Balti liiga parim rünnak Tartu Ülikooli poolfinaali avamängus põlvili ei surunud (1)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alustas täna kodusaalis Balti liiga poolfinaalseeriat 88:88 viigiga Pieno Žvaigždese vastu. Õhtuleht võtab kohtumise seitsme küsimuse abil kokku. 

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Tartu võitluslikkus. Kuigi tartlaste visketabavus andis vahepeal soovida, siis Eesti klubi hoidsid pikalt mängus ründelauapallid. Kohtumise lõpuks kogunes neid Taaralinna tiimile tervelt 21. 

Ründelauas võitlemine tõmbas teisel poolajal käima oma lemmikuid ülimalt armastava Tartu publiku, tekitades ülikooli spordihoonesse play-off mängu atmsofääri, kui juba pärast kahte järjestikkust ründelauapalli tabas Janari Jõesaar kolmepunktiviske. Publiku lärm oli viimastel minutitel kõrvulukustav! 

Tartu Ülikool - Pieno Žvaigždes 88:88 Foto: Aldo Luud

2. Kuidas mängis Tartu kaitses Balti liiga parima rünnaku vastu?

Balti liiga põhihooajal viskas Pieno mängus keskmiselt 90,9 punkti, mis oli 14 tiimi peale parim näitaja. Play-off'is on meeskond samuti näidanud fantastilist rünnakut nii kaheksandikfinaalis Ogre kui ka veerandfinaalis Liepaja vastu. Kusjuures kaheksa parema seas visati korduskohtumises lausa 109 punkti. 

Täna hoidsid tartlased Pieno "kõigest" 88 punkti peal. Vastaste viimase mängu foonil võib ju öelda, et hästi tehtud, aga tegelikkuses mitte ning parandusi tuleks teha küllaga.

Tartlastele tegid paksu pahandust kaks meest - Osvaldas Olisevicius ning Andrii Agafonov (eriti teisel poolajal). Suutmatus neid kaitses ohjeldada tegi Gert Kullamäe maruvihaseks. Eriti sai pahandada Tartu kõige uuem lisandus Maks Konate, kellele peatreener avapoolajal korraliku peapesu tegi.

Korduskohtumises samasuguseid eksimusi läbi lasta ei tohi ja see kehtib tervele meeskonnale! 

Tartu Ülikool - Pieno Žvaigždes 88:88 Foto: Aldo Luud

3. Kuidas mängisid Pieno ridades olevad endised "tartlased"?

Pieno Žvaigždese ridades mängib lausa kolm endist Tartu Ülikooli korvpallurit - Evaldas Žabas, Egidijus Dimša ja Vilmantas Dilys, kellest viimane Eestisse ei sõitnud.

Žabas on Balti liigas meeskonna resultatiivseim, kuid üllatuslikul kombel alustas mees vahetusmeestepingil. Aastaga pole midagi muutunud ning leedukas on jätkuvalt uljaspäine, kes vahepeal liialt kiirustab ja mängu enda peale võtab. Tartut ta õnneks väga ei haavanud ning tõi 27 minutiga kuus punkti. 

Dimša alustas algrivistuses, kuid tema roll jäi väikseks ning ta istus otsustavatel hetkedel pingil. Tema arvele jäi ligi 13 minutiga kõigest kaks punkti. 

4. Kes olid mängu paremad?

Tartust Janar Talts ja Janari Jõesaar, vastastel Osvaldas Olisevicius ja Andrii Agafonov. Kui Gert Dorbek tegi 13 punktiga fantastilise avapoolaja, siis teisel 20 minutil hoidsid Tartut vee peal Talts ja Jõesaar. Nende võitluslikkus kandus edasi ka teistele ning mõlemad mängijad näitasid viskamisel suurt enesekindlust. Taltsi arvele kogunes 17 punkti, Jõesaarele 19. 

Oliseviciuse ja Agafonovi vastu oli tartlastel väga suuri probleeme ning nad tegid sisuliselt kõike, mida tahtsid. Mõlema arvele kogunes 24 punkti. 

Tartu Ülikool - Pieno Žvaigždes 88:88 Foto: Aldo Luud

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Tartu peab tegema vähem lolle vigu. Kaitses lasti kolmandal perioodil läbi paar väga rumalat eksimust, millele järgnesid visetel tehtud vead. Niimoodi teenisid Pieno mängijad ka tervelt kolm 2+1 lahendust. Samuti tuleb parandada kaitsemängu - 88 punkti on ilmselgelt liiast. 

Pieno ei tohi enam tartlastel ründelauas niimoodi domineerida. Kui tiim võtab kõigest ühe kaitselaua vähem kui vastased ründelaudu, siis midagi on väga mäda. Leedu klubi jäi lõpuks lauavõitluses alla 29:42. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame asjaosaliste kommentaarid esimesel võimalusel.

7. Mis saab edasi?

Poolfinaali korduskohtumine peetakse järgmise nädala neljapäeval Leedu klubi kodusaalis. Mäng algab kell 18.00. Vahepeal peab Tartu ka ühe Eesti liiga matši, kui ülehomme võõrustatakse TTÜ-d.