Reinar Hallik.Foto: Aldo Luud
Korvpall
16. märts 2017, 16:45

Fännide lemmik Reinar Hallik avab omanimelise korvpallikooli (2)

Iisakul pannakse 21. märtsil nurgakivi Reinar Halliku Korvpallikoolile, mille põhieesmärk on luua Ida-Virumaale tugev professionaalne korvpalliklubi.

"Tahame hakata tegutsema Ida-Virumaal laiemalt ja jõulisemalt, alustame kõigepealt Iisakus ja Mäetagusel korvpallitrennidega, kus kohaliku vallavalitsuse tugi ja initsiatiiv on kõige suurem ning huvi laste seas on suuresti olemas," sõnas Hallik, kellele Iisaku kant pole sugugi võõras.

"Olen mänginud seitse hooaega välismaal ning ühtteist näinud ja õppinud. Olen tundma õppinud erinevaid treenereid, korvpallikultuure, stiile ning treenerinägemusi. Minus on pikemat aega olnud soov rakendada oma teadmisi tõsiselt korvpalli õpetamise ja treeneritöö vallas. Tahan hakata tagasi andma seda, mida olen tänu oma karjäärile korvpallis saavutanud," lisas Hallik.

Jaak Salumets. Foto: Alar Truu

Korvpalliliidu president Jaak Salumets lisas omalt poolt: "Suur osa tippmängijaid võrsub maakohtadest ning Ida-Viru ja Narva on olnud Eesti korvpalli ajaloos väga tugevad kohad. Tihti jäävad andekad noored maakohtades aga märkamata, eriti, usun et tänases maailmas. Peamine on praegu aga see, et Iisakul-Mäetagusel ja loodavas suurvallas on kohalik initsiatiiv väga kõrgel tasemel olemas.

Siit on hea alustada. Korvpall maakohtades on kindlasti korvpalliliidu üks kindlaid prioriteete. Ka on Iisakul-Mäetaguses olemas majutus, laagrite korraldamise võimalus, korralikud saalid, jõusaalid, entusiastlikud treenerid. Näen suuri arenguvõimalusi ning soovin loodavale klubile jaksu ambitsioonide elluviimisel. Jõuame ühiste jõududega ka Narva!"

Korvpallikoolis asub treenerina tööle ka Reinar Hallik isiklikult.