Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak hoolealustega nõu pidamas.Foto: Alar Truu
Korvpall
16. märts 2017, 21:27

Alar Varrak: Dorbeku tehniline oli murdehetk, siis kaotasime initsiatiivi (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alistas Balti liiga poolfinaali avamängus küll Prienai Vytautase 94:88, kuid kordusmängu eel oli võimalik sisse teha ka palju suurem vahe.

Kalev võitis ju poolaja 51:37 ning hoidis teise poolaja alguses seda vahet. Kuni Martin Dorbek tegi vastasele viskel vea ja sai tehnilise otsa ning Prienai jõudis 6-punkti-rünnakuga hoopis viisakama seisuni 54:62. Pealekauba maandus Dorbek viie veaga pingil.

"Kontroll mängu üle oli meie käes, aga see kuue-punkti-rünnak oli murdehetk, siis kaotasime initsiatiivi," kahetses Kalevi peatreener Alar Varrak. "Martin ise ütles, et ta ei öelnud kohtunikule midagi. Aga ka vastased said tehnilise ja kehakeele järgi otsustades oli tegemist sarnase olukorraga."

Igatahes sai Kalev tasavägise alguse järel mängu täiesti enda kätte ning seetõttu jääb kuuepunktiline võit veidi kripeldama. "Kui mäng jäänuks lõpuni meie kätte, võinuks edu ka 20 punktini ära tiksuda. Pärast seda, kui saime Delininkaitise kinni (too tabas tosina esimese minutiga neli kolmest - toim), oli mäng täiesti meie kontrolli all. Vahetasime tema katjaks Keeduse ning ka pikad said uued ülesanded - see töötas," kirjeldas Varrak edu toonud tegureid. "Teisel poolajal ei tapnud nad meid kolmestega, korvid tulid mujalt."

Varraku sõnul on Demonte Harperi lahkumise ja Branko Mirkovici tulekuga meeskonna rünnakustiili muudetud ja võetud kasutusele uusi liikumisi. "Osa mehi omandab neid kiiremini, osa aeglasemalt. Mirkovic on mängujuhina päris hea - nagu ta oli ka Minski Tsmokis ja Bulgaaria koondises. Nagu kõigil, on tal ka omad miinused."

Leedus peetava kordusmängu poole vaadates pakkus Varrak, et kuus punkti pole mingi vahe. "Finaali läheb see, kes seal võidab. Neid kuut punkti võib alles siis vaatama hakata, kui viimane minut käib ja tuleb vastavalt taktikat kavandada," lisas Kalevi pealik.