Liigume
20. märts 2017, 10:00

Kahe kuuga uude vormi – MIKS?

Nonii. Jälle on käes see aeg aastast, kui Hers trenniajakiri alustas vormi treenimise võistlusega BEFIT, mida on korraldatud juba aastaid. Iga aasta lähevad auhinnad aina paremaks ja seeläbi usun, et liitujaid on aina rohkem, sest kes neid vägevaid auhindu saada ei tahaks:
  • PEAVÕITJA
    800 € väärtuses aastane täispakett MyFitness’is,150 € väärtuses tooteid www.fitland.ee, 50 € väärtuses tooteid www.myfitshop.ee.
  • PARIM SAAVUTAJA
    NOCCO poolne auhind: kolm plokki jooki ja Under Armouri trenniriideid NOCCO logodega!
  • PARIM BLOGIJA
    150 € väärtuses pakett Nocco, www.fitland.ee ja www.MyFitshop.ee poolt.
  • PUBLIKULEMMIK
    100 € väärtuses pakett Nocco, www.fitland.ee, Euronics ja www.MyFitshop.ee poolt.
  • ERIAUHIND: VictoryBikini bikiinid väärtuses 300€.
  • NOCCO ERI:
    Kuni konkursi lõpuni iganädalaselt kõige populaarsemale postitajale NOCCO üllatusauhind.
    Konkursi osalejate trennivideote konkurssi auhinnad (jälgi sotsmeediat!).
  • Iga osaleja, kes oma lõpufotod saadab, saab osalemise eest tänutäheks väikese kingituse!

No tõesti, eks! Oled naine? Mõtled ka nüüd osalemise peale? Eks! Ma mõtleks ka! Ehk siis, ma ei mõtle, ma osalengi! Tule, tee mulle ära! Kuidagi lihtne on endaga tegelemist edasi lükata kuni lõpuks on jälle suvi käes ja mõtled, et kuhu küll see aeg läks – ah, järgmiseks suveks siis!

Millegipärast on nii, et sellised võistlused panevad inimesi rohkem liigutama kui reaalne soov enda tervisega midagi peale hakata. Ei, ära saa minust valesti aru, mulle väga meeldib, et selliseid võistluseid korraldatakse – vahet pole, mis põhjusel keegi alustab, vähemalt ta alustab! Ja kui kaks kuud korralikult endaga tubli olla ja tõesti mingi motiveeriv tulemus tekib, siis enamik ilmselt sellise uue elustiili juurde ka jäävad. See on lihtsalt imeline! Mõned isegi lähevad võistlema pärast seda võistlust. Kuna see võistlus ei ole päris “parim kaalulangetaja”, vaid “parim uue vormi saavutaja”, siis ainult kaotatud kilodest ei pruugi piisata – kuigi võib! 

Küll aga meeldiks mulle, et inimesed rohkem enda tervise pärast muretseksid, kui nad seda tänapäeval teevad (kui sina nende hulka ei kuulu, siis super, ära end puudutatuna tunne! ). Kaalulangetus rasva arvelt, lihase ehitamine, piisav liikumine ja täisväärtuslik toitumine peaksid olema osa iga inimese elust. Ja mitte välimuse pärast! Esteetiline välimus on ainult boonus! Seda kõike peaks tegema tervise pärast. Ma mõistan, et mida noorem sa oled, seda vähem sa seda mõistad, sest tervis on justkui korras, väliseid muutusi eriti pole ja võhma nagu on ka. Aga tegelikult me kõik jääme vanaks!

Jep, me kõik jääme vanaks ja selle peale peaks juba noorelt mõtlema. Aga ei, mitte nii, et sa nüüd masendusse langed vms! Lihtsalt korrasta oma elustiili nii, et sa jääksid aeglasemalt vanaks kui need su ümber, kes tervislikku elustiili ei harrasta! Kas see pole mitte hea motivaator? Ja ega tegelikult ei peagi rasvaprotsent nüüd teab mis madal olema. Vaata, mis on tervislik vahemik, et sa endale liiga ei teeks:

Meestele on tervislik 10-15% ja naistel 20-25%. Kuhu kuulud sina?

Miks mina siis osa võistlusest võtan? Noh, kui sa oled mu pilte näinud, siis ega mul tegelikult suurt probleemi pole ja tervise mõttes teen trenni piisavalt ja tervislik toit mulle reaalselt maitseb! Olen osanud tervisliku toitumise endale nii meeldivaks teha, et ma lausa ootan järgmisi söögikordi ja ei tunne kunagi, et ma piiran ennast – seda lihtsalt ei pea tegema! 

Mina osalen hoopis kahel teisel põhjusel, osa on seotud egoga ja osa sellega, et näidata, et see on tehtav! Ehk siis minu probleemkohad on endiselt need imelised laiad ja naiselikud reied, mis võiksid nii mitugi sentimeetrit ära kaotada, et saavutada esteetiliselt ilus vaatepilt. Ja noh, eks olid ajad, kus selliste reitega naised olid hinnas – kõik maalid olid neid täis ja mehed olid selliste naiste ukse taga reas, sest nemad pidavat kõige viljakamad olema! Noh, kuna mul juba selline keha on olnud, siis ma usun, et olen viljakas ka siis, kui ma need paar sentimeetrit maha uhun.

Loe kogu Brena Fitnessi postitust http://www.brenafitness.eu/2017/02/28/kahe-kuuga-uude-vormi-miks/