Kelly Sildaru ja Lisa Zimmermann X-mängudel, mis on FISi võistlustest palju sportlassõbralikumad.Foto: Red Bull Content Pool
Talisport
18. märts 2017, 10:54

VIDEO | FISi ametniku uskumatu ülbitsemine ajas Sildaru konkurendid marru (9)

Miks on freestyle-suusatamises, Kelly Sildaru erialal, X-mängud kordades tähtsamad ametlikest maailmameistrivõistlustest? Sest esimestel hinnatakse sportlasi, mida rahvusvahelise suusaliidu FIS korraldavate võistluste kohta öelda ei saa.

Sellise julge väitega võib välja tulla pärast Šveitsi suusatajate sotsiaalmeediasse riputatud videot, kus FISi nimekas ametnik Joseph Fitzgerald võistlejatele ülbitseva sõnumi edastab.

"Kas me võime selles küsimuses koosoleku pidada," küsivad sportlased neid häiriva probleemi kohta.

"Ei. Korraldajad tulevad kokku ja vaatavad, mida nad teha saavad. Siis me anname teile teada, mida on võimalik teha," vastab alaliidus freestyle-suusatamise koordinaatorina töötav Fitzgerald. "Teie ei vastuta teleülekannete eest, teie ei maksa sponsoreile raha – te ei tee mitte midagi!"

"Me ei tee mitte midagi?!" kostub mitmekümnepealisest sportlaskarjast uskumatust väljenduvate inimeste kakofoonia.

"Õigus, me ei tee midagi. Kui me lihtsalt uttu tõmbaks, ei kaotaks sellest sponsorid ega kõik teised, kes siia raha alla pannud. Tore, et selle nüüd selgeks saime," ironiseerib üks sportlane.

Täpset konteksti, milles Fitzgerald väljaütlemisega hakkama sai, pole videos välja toodud. Küll aga võib oletada selle tagamaid, sest eile pidanuksid Hispaanias peetaval MMil toimuma pargisõiduvõistluste kvalifikatsioonid, mis on aga uue ajakava järgi tõstetud tänasele. Ilmselt ongi tegu selle otsuse tagajärgedega.

Fitzgeraldi videot on teiste seas Facebookis jaganud näiteks Kelly Sildaru ees talviste X-mängude Big Air hüppes Sildaru ees kuldmedali võitnud Lisa Zimmermann ja pronksi saanud Giulia Tano. "Ebareaalne…" lisas omalt poolt kommentaariks Norra X-mängudel samal alal eestlanna järel pronksile tulnud Maggie Voisin.

Eeslastest on MMil stardis Karoliine Holter, kes samuti videot jagas.