Tänane võidumees oli Anton Šipulin, kuid kõige suurem tegija on ikkagi tagant tulev Martin Fourcade. Foto: HEIKO JUNGE
Talisport
18. märts 2017, 17:08

NII NAGU PEAB! Laskesuusatamise hooaja eelviimasel etapil riisusid koore vanad tuttavad (3)

Laskesuusatamise MK-sarja hooaja eelviimasel etapil jälitussõidu jagasid kolm paremat kohta need, kes eilses sprindiski ning ka üldarvestuses tipus olevad mehed. 

Juba üldvõidu kindlustanud Martin Fourcade võistles täna heas tujus ning säilitas eile välja sõidetud teise koha. Võitjaks tõusis kolmanda startinud Anton Šipulin, kes edestas prantslast 5,7 sekundiga. Liidrikohalt alustanud Johannes Thingnes Bö pidi leppima kolmanda kohaga (+21,6). 

Korraliku tõusu tegi Lukas Hofer, kes 21. kohalt tõusis lausa viiendaks. Teda edestav 15ndada startinud Fredrik Lindström. Eesti mehed jälitussõitu ei pääsenud. 

Enne homset võistlust paistavad asjad küllalti selged olevat. MK-sarja kindel võitja on Fourcade, kes on kogunud 1302 punkti. Talle järgnevad Šipulin (901) ja Bö (808). 

Naiste arvestuses triumfeeris Mari Laukkanen, kes pärast eilset esimest MK-etapi võitu täna teisegi võttis. Üldarvestuses alles 27. kohal olevale soomlanna edestas Gabriela Koukalovat ja Justine Braisaz´d. 

Siinkohal on ka asjad siiski juba selged, kui Laura Daehlmeier kindlustas üldvõidu möödunud nädalal. Teise koha võttis Koukalova ning kolmandaks tuleb suure tõenäosusega Kaisa Mäkäräinen.