Art Elmiku vihapurse läks üle piiride.Foto: Kuvatõmmis
Korvpall
20. märts 2017, 13:43

Märatsenud noortetreener tunnistab eksimust: minu käitumisele ei ole vabandust (4)

Korvpalli Euroopa noorteliiga ehk EYBLi U16-vanuseklassi teise divisjoni turniiri Riia etapil leidis 18. märtsil aset kahetsusväärne intsident, kus TTÜ Korvpallikooli treener Art Elmik läks kohtunike otsuste järel endast sedaviisi välja, et näitas väärituid žeste ning läks inventari kallale.

Treener Elmiku lahkarvamused kohtunikega tekkisid TTÜ mängus soomlaste Kauhajoen Karhuga. Mängu viimasel minutil tabasid soomlased kaugviske ja pääsesid nelja  punktiga ette. Elmiku arvates käis kell pärast tabamust tükk aega edasi ning mänguaega tulnuks korrigeerida.

Kohtunikud muutsidki aja ära (11,2 sekundi asemel toodi tabloole 12,6), kuid andsid palli seejärel ekslikult soomlastele ning sellele järgnes ka Elmiku reaktsioon, kirjeldab Eesti Korvpalliliit juhtunut.

Kohtumist suurelt juhtinud TTÜ kaotas mängu 41:48. Pärast Art Elmiku vihapurset ja sellest tingitud käitumist saadeti treener saalist minema.

TTÜ Korvpallikooli ametlikus seletuses seisab:

Indrek Reinbok, TTÜ Korvpallikooli juhatuse liige:

"Vabandame TTÜ Korvpallikooli nimel antud intsidendi pärast laste, lapsevanemate ja avalikkuse ees. Oleme sellest juhtumist rääkinud lastega ja treeneriga. See on olnud meile kõigile suur õppetund."

Art Elmik:

"Riias toimunud EYBL U16 vanuseklassi kohtumine Kauhajoen Karhude ja minu juhendatud TTÜ Korvpallikooli vahel päädis intsidendiga, kus minu ja kohtuniku arvamused korvpalli reeglite tõlgendamisel erinesid oluliselt. Tekkinud vaidluses kaotasin enesevalitsuse ja teenisin kaks tehnilist viga, mis tähendas ka mängust eemaldamist.

Minu käitumisele ei ole vabandust, olenemata kui ebaõiglased võivad vahel näida õigusemõistjate otsused. See ei ole mu tavapärane käitumine ning võin kinnitada, et edaspidi selliseid olukordi ei kordu.

Oleme ka võistkonna siseselt antud olukorda arutanud ning saan kinnitada, et minu käitumist ei sea ükski mu kasvandik endale eeskujuks."