Halvimal juhul langevad David Blatt ja tema juhendatav Istanbuli Darüssafaka juba täna play-off-konkurentsist.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
24. märts 2017, 18:14

David Blatti jalgealune tuline - kas Euroliigas selguvad juba täna kõik play-off-meeskonnad?

Korvpalli Euroliiga topeltvooru nädal on olnud viljakas, täna pannakse neli päeva kestvale maratonile punkt. Pärast tänast jääb põhiturniiri lõpuni veel kaks vooru, paljugi on saanud selgemaks, lahtine on vaid üks play-off-koht ning selle nimel võitleb ainult kaks meeskonda.

Belgradi Crvena Zvezda hoiab 8. kohta 15 võidu ja 12 kaotusega, serblasi jälitava Istanbuli Darüssafaka saldo on 13-14. Täna võõrustab Darüssafaka Bosporuse väina derbis Galatasarayd, Crvena Zvezda mängib aga võõrsil Barcelonaga. Et pärast tänast jääb kõigil pidada veel kaks mängu, on selge, et serblaste võidu ja Türgi klubi kaotuse korral on kõik klaar.

Kui nende kahe vahe ei kärise aga üle kahe võidu, võitlus jätkub ning pole välistatud, et kõik pannakse lõpuks paika alles viimase vooru omavahelises mängus. Vahepeal end NBAs Cleveland Cavaliersis proovinud Darüssafaka peatreeneri David Blatti jalgealune on rohkem kui tuline - hooaja eel kõva eelarve kokku ajanud klubi pole rahakotile vastavale tulemusele jõudnud ligilähedalegi. Näiteks Crvena Zvezda eelarve on mitu korda väiksem!

Samamoodi käib võitlus play-off'is koduväljakueelise saavutamise eest. Kolmel esimesel, Moskva CSKA-l, Madridi Realil (mõl 20-7) ja Pireuse Olympiacosel (19-8) on see juba olemas. See-eest neljanda koha eest käib terve liiga kõige huvitavam võitlus.

Istanbuli Fenerbahce ja Ateena Panathinaikose saldo on 17-11, Istanbuli Anadolu Efesel ja Vitoria Baskonial 16-12 ning Crvena Zvezdal, nagu märgitud, 15-12. Isegi serblastel on veel võimalik neljandaks tõusta!

Ootame esialgu tänased mängud siiski ära. Peale eelpool mainitute kohtuvad veel Venemaa derbis Kaasani Unics - Moskva CSKA ning tippude heitluses Olympiacos - Real.