Austraalia GP.Foto: Twitter
Vormel 1
26. märts 2017, 09:41

GALERII | Ferrari kavaldas Hamiltoni üle ja F1 hooaja esimene ülimagus võit kuulus Vettelile (5)

Vormel 1 MM-sari sai traditsiooniliselt alguse Austraalias Melbournes, kui avaetapil võttis võidu tarmukalt tegutsenud Sebastian Vettel. 

Esiti paistis, et uut hooaega alustatakse sealt, kus mullu pooleli jäi, kui Lewis Hamilton oma Mercedese roolis kindlalt kvalifikatsiooni esikohta kaitsma asus. Kõik muutus aga siis, kui britt liidritest esimesena boksi läks.

Lähimad konkurendid otsustasid peatusega oodata ning sellest lõikas kõva tuli Sebastian Vettel. Sakslane käis esimesest korda boksis kuus ringi pärast Hamiltoni ning sai sellega hõlpsasti rivaalist mööda. Ferrari piloot enam mõne sekundilist edu käest ei andudki, pigem kasvatas seda ning teenis sellega hooaja avaetapil magusa võidu. 

Liidrite seljataga suuremat möllu ei toimunud, kui kolmandast viienda kohani kindlustasid kõik sõitjad oma positsiooni. Seega Valtteri Bottasele igati korralik start Mercedeses - kolmas koht, Kimi Räikkonen oli neljas ning Max Verstappen viies. 

Suhteliselt rahulikult kulgenud võistlusel ilma esimese avariita siiski läbi ei saadud. Esimesel ringil jäi ruumi väheks taanlasel Kevin Magnussenil ja rootslasel Marcus Ericssonil. Mõlemad said siiski võitlust jätkata - tõsi, mõlemad hilisemas faasis siiski katkestasid.

20 startinud autost jõudis finišisse vaid 13, kui palju probleeme oli just masinate tehnilise poolega. 

Järgmine etapp toimub juba kahe nädala pärast, kui 7.-9. aprillini kihutatakse Hiinas.